0   126

Ny formand i Grønland

Bestyrelse indstiller Sivso Dorph til ny formand for Imak

Efter fem år på posten trækker Claus Jochimsen sig tilbage som formand for lærerne i Grønland, når lærernes fagforening, Imak, i denne uge holder repræsentantskabsmøde.

'Jeg er bestemt ikke kørt træt, men vi har tegnet ny overenskomst, vi er gået over til at blive kommunalt ansatte, og vi har fået sat udviklingsprojektet 'Den gode Skole' i gang. Så det er et naturligt tidspunkt at skifte formand på', siger han.

Artiklen fortsætter under banneret

Claus Jochimsen har været formand i en hektisk periode. Både i 1997 og igen i 2000 måtte han gennem lange og seje forhandlinger med Landsstyret, før overenskomsterne kom på plads, senest ved hjælp af en mægler, efter at lærerorganisationer verden over havde blokeret for, at deres medlemmer kunne søge til Grønland, herunder DLF. Oprindelig var Claus Jochimsen formand for Grønlands Lærerforening, GLF, der blev ekskluderet af centralorganisationen NAK. Dengang havde lærerne i Grønland to fagforeninger at vælge imellem, men det lykkedes at få dem til at gå sammen i Imak, der fik Claus Jochimsen som sin første formand.

'Det har været utrolig spændende. Der har ikke været et sekund til at dejse om på sofaen, så nu glæder jeg mig til at få ro på og til at se mere til min familie', siger Claus Jochimsen.

En enig bestyrelse indstiller Sivso Dorph til ny formand for Imak. Han er født og opvokset i Grønland og har siddet i lærerforeningens bestyrelse i fire år.

stan


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet