0   142

Kommuner sjusker

En tredjedel af Danmarks omkring 1.800 folkeskoler har haft eller trues af angreb af skimmelsvamp på grund af fugtskader. Det fremgår af en omfattende artikelserie i JydskVestkysten. Konklusionen er, at mange lærere og elever færdes i lokaler med et dårligt indeklima på grund af skimmelsvamp. Angrebene skyldes som regel fugtskader som følge af, at 700 af skolerne blev bygget med flade tage i løbet af 1960'erne og 1970'erne. Alle disse skoler har ifølge eksperterne været udsat for større eller mindre angreb af skimmelsvamp. Dertil kommer, at kommunerne bruger alt for få midler på vedligeholdelse. Beregninger viser, at mens private bruger omkring 80 kroner per kvadratmeter om året, er det tilsvarende tal for det offentlige omkring 20 kroner per kvadratmeter. Danmarks Lærerforening har udarbejdet en redegørelse, der viser, at hver enkelt af landets 1.800 skoler er omkring otte millioner kroner bagud i vedligeholdelse.

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet
Vind et hotelophold

5500_hotel _sixtus _middelfart _2017

Nu er sommeren rigtig tæt på, og det er derfor blevet finaletid i Folkeskolens sommerkonkurrence. Du kan vinde et weekendophold for to på et af de lækre Sinaturhoteller inkl. middag og vin til en værdi af 7.500 kr. Deltag ved at følge linket: 

 Tricks