Debat

Upræcist og for sent

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Stig Andersen og Jon Kowalczyk ønsker et konstruktivt samarbejde i hovedstyrelsen for at løse de problemer, som arbejdstidsaftalen har medført. På den baggrund kritiserer de, at otte hovedstyrelsesmedlemmer i Folkeskolen nummer 11 udtrykte bekymring vedrørende behandlingen af dette tema på hovedstyrelsens møde i marts.

På februarmødet behandlede hovedstyrelsen første gang handleplanen for det videre arbejde med arbejdstidsaftalen. I oplægget fra fagligt udvalg stod der ikke et ord om forberedelsestiden, hvorfor jeg havde udarbejdet et konkret forslag, der indeholdt analyse, strategi og handleplan for dette centrale tema. Debatten i hovedstyrelsen medførte en fornyet udvalgsbehandling.

Den indstilling, der lå fra udvalget til martsmødet, var langt mindre præcis i analysen af problemstillingen og målsætningen for foreningens arbejde. Blandt andet bestod strategien i, at hovedstyrelsen skulle formulere en politik på en række områder. Der er efter min mening ingen strategi i at formulere en politik. Politikken skulle vi have fastlagt for længst, og på baggrund af politikken skulle vi have fastlagt en strategi, der indeholder konkrete handlemuligheder for kredsstyrelser og tillidsrepræsentanter. Alle kredse står midt i forhandlingerne om arbejdstidsaftalens udmøntning i forhold til næste skoleår (hvis de ikke allerede er afsluttet). Der er derfor ingen mening i i marts måned at vedtage en handleplan, der indeholder en strategi om, at hovedstyrelsen skal vedtage en politik. . . Løbet vil for længst være kørt, og derfor mener jeg, at hovedstyrelsen ikke levede op til sit ansvar.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Jeg vil meget gerne samarbejde om at finde løsninger på problemerne med arbejdstidsaftalen. Det var præcis derfor, jeg udarbejdede det omtalte forslag. Jeg mener imidlertid ikke, at medlemmerne har meget gavn af, at hovedstyrelsen står sammen om en handleplan, som nogen af os vurderer som helt utilstrækkelig.

Anders Bondo Christensen

medlem af DLF's hovedstyrelse