Debat

Politisk ansvar efterlyses

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Otte hovedstyrelsesmedlemmer efterlyste i Folkeskolen nummer 11, at hovedstyrelsen påtog sig et politisk ansvar for den nye arbejdstidsaftales konsekvenser for medlemmernes arbejdssituation.

Fagligt udvalg, hvori tre af de otte medlemmer sidder, var enige om konkret at tage fat om alle de problemstillinger, som er knyttet til aftalen, og enige om at udarbejde handleplanen. En enkelt formulering, der var uenighed om i fagligt udvalg, lykkedes det at finde en løsning på i hovedstyrelsen. At otte medlemmer af hovedstyrelsen nu kalder vores stillingtagen 'ikke at erkende de problemer, der er opstået for at sikre den enkelte lærer acceptable vilkår', er i direkte modstrid med behandlingen både i fagligt udvalg og i hovedstyrelsen.

Det er nødvendigt, at hovedstyrelsen påtager sig sit politiske ansvar for at skabe ordentlige arbejdsbetingelser for lærerne. Også i forhold til tid til forberedelsesopgaven. Det var, hvad hele hovedstyrelsen gav udtryk for. Det er medlemmerne, der skal arbejde under den nye aftale, og det gavner bestemt ikke deres situation, når hovedstyrelsen - på trods af enighed om målet - alligevel ikke kan stå sammen.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Vi skal se problemerne med arbejdstidsaftalen direkte i øjnene. Det er der mere end nogensinde brug for. Foreningens medlemmer kan med rette forvente, at vi bruger vores energi på et konstruktivt samarbejde om at finde løsninger.

Stig Andersen

næstformand for DLF

Jon Kowalczyk

formand for fagligt udvalg