Debat
0   170

Helt ærlig

Jeg har som pensionist naturligvis med stor interesse fulgt indlæggene i Folkeskolen vedrørende pensionisternes forhold. En stor del af de indlæg har vedrørt den kendsgerning, at vi ved overgangen til folkepensionen må vente en måned på folkepensionens grundbeløb, idet dette bliver bagudbetalt, mens U67-tillægget bliver forudbetalt. Nogle taler endog om, at det er en udhuling af pensionen. Jeg deltog sidste år i et i øvrigt godt pensionistkursus, hvor emnet også blev rejst som et alvorligt problem. Hvis der måtte være nogle yngre kolleger, der eventuelt ikke er helt inde i, hvordan det reelle problem forholder sig, og som måske endda har lidt ondt af vi stakkels pensionister, der sådan må sidde og vansmægte en hel måned ved overgangen til folkepensionen, vil jeg gøre opmærksom på, at vi fortsat får vores tjenestemandspension forudbetalt, indtil vi drager vort sidste suk. Vi skal blot vente en måned på folkepensionen, som for øvrigt (for mit vedkommende - med 27 års pensionsalder) er dobbelt så stor som U67-tillægget. Det betyder altså, at mens almindelige lønmodtagere ved overgangen fra efterlønnen til folkepensionen går ned i indtægt, så stiger vores indtægt - når vi ikke er på efterløn.

Helt ærlig! Hvis vore problemer som pensionister ikke er større, så skal det nu nok gå alt sammen.

Artiklen fortsætter under banneret

Derfor, kære pensionistkolleger! Indtil de reelle problemer opstår, så nyd rejserne og rødvinen til bøfferne!

Knud Lindbjerg

Ranum


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ

Vind hotelophold i julekonkurrencen

Så er det blevet juletid, og folkeskolen.dk har i den anledning en julekalender, hvor du hver dag frem til juleaften kan finde dagens låge-opslag med en præmie på vores Facebookside. Du er også med i lodtrækningen om hovedpræmien, hvor du kan vinde et weekendophold for to på et af de lækre Sinaturhoteller. Tjek vores Facebookside hver dag i december for at være med!

Deltag i konkurrencen