Debat

Helt ærlig

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg har som pensionist naturligvis med stor interesse fulgt indlæggene i Folkeskolen vedrørende pensionisternes forhold. En stor del af de indlæg har vedrørt den kendsgerning, at vi ved overgangen til folkepensionen må vente en måned på folkepensionens grundbeløb, idet dette bliver bagudbetalt, mens U67-tillægget bliver forudbetalt. Nogle taler endog om, at det er en udhuling af pensionen. Jeg deltog sidste år i et i øvrigt godt pensionistkursus, hvor emnet også blev rejst som et alvorligt problem. Hvis der måtte være nogle yngre kolleger, der eventuelt ikke er helt inde i, hvordan det reelle problem forholder sig, og som måske endda har lidt ondt af vi stakkels pensionister, der sådan må sidde og vansmægte en hel måned ved overgangen til folkepensionen, vil jeg gøre opmærksom på, at vi fortsat får vores tjenestemandspension forudbetalt, indtil vi drager vort sidste suk. Vi skal blot vente en måned på folkepensionen, som for øvrigt (for mit vedkommende - med 27 års pensionsalder) er dobbelt så stor som U67-tillægget. Det betyder altså, at mens almindelige lønmodtagere ved overgangen fra efterlønnen til folkepensionen går ned i indtægt, så stiger vores indtægt - når vi ikke er på efterløn.

Helt ærlig! Hvis vore problemer som pensionister ikke er større, så skal det nu nok gå alt sammen.

Derfor, kære pensionistkolleger! Indtil de reelle problemer opstår, så nyd rejserne og rødvinen til bøfferne!

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Knud Lindbjerg

Ranum