Debat

Ikke min kop te

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg har med interesse læst udtalelsen fra medlemsmødet i Københavns Kommunes Børnehaveklasseforening (Folkeskolen nummer 9) vedrørende den samordnede indskoling og den videre samtænkning.

Afskaffelsen af timerne til samordning med 1. og 2. klasse var ikke min kop te. Med timetalsudvidelsen til 25 i hele indskolingen, som generelt vurderes positivt, kan den eksisterende form for samordning ikke fortsætte. Samtænkningen af skole og fritidshjem opfylder imidlertid nogle af de samme intentioner. Således vil der fremover være et fælles timetal for hele indskolingsforløbet, hvilket er en fordel i tema- og projektuger for indskolingen alene eller i samarbejdet med fritidshjemmene. Samtænkningen kan her også være med til at styrke de gode samarbejdsrelationer, der eksisterer mellem jer og lærerne.

Det sidste, vurderer jeg, har en særdeles stor betydning, da et gnidningsløst og frugtbart indbyrdes samarbejde på skolen er en forudsætning for, at ressourcerne til samarbejdet mellem skole og fritidshjem kan udnyttes optimalt til glæde for børnene.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Den ny ordning og ressourcerne til udvikling af projekter og samarbejde mellem skoler og fritidshjem betyder endvidere, at I som børnehaveklasseledere får muligheden for fuldtidsansættelse. Jeg ved, at det længe har været et prioriteret ønske for Børnehaveklasseforeningen. Det kan nu opfyldes. Det er mit håb, at de nye former for samarbejde bliver en succes, således at resultaterne kan fastholdes.

I påpeger endvidere, 'at der fortsat er behov for assistent i alle 25 timer i børnehaveklassen'. I nogle tilfælde vil der være mulighed for en sådan ordning, men ikke som en generel regel.

Jeres bemærkninger om de ofte utilfredsstillende fysiske rammer til idræts- og bevægelsestiden kan jeg kun være enig i. Det er derfor mit håb, at vi fremover får forøget vore bevillinger til dette vigtige område.

Per Bregengaard

uddannelses- og ungdomsborgmester, København

Powered by Labrador CMS