Debat

Politikere og U67- tillæg

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Nu er det lykkedes at få nogle reaktioner fra politikerne vedrørende konsekvenserne af nedsættelsen af folkepensionsalderen for modtagere af U67-tillægget født efter 30. juni 1939.

Finansminister Pia Gjellerup siger blandt andet: 'Jeg kan ikke afvise, at ændringen i tjenestemandsloven kan have medført nogle utilsigtede skævheder, og jeg har derfor allerede på grund af de omtalte henvendelser bedt mine embedsmænd om at se nærmere på den skitserede problemstilling med henblik på eventuelt at inddrage den i forbindelse med en kommende ændring i tjenestemandspensionsloven'. Yvonne Herløv Andersen udtaler blandt andet, at hun er optimistisk med hensyn til en snarlig løsning, og Anders Fogh Rasmussen siger: 'Det er korrekt, at en tjenestemandspensionist, som samtidig har en social førtidspension, vil opleve en indtægtsnedgang. Baggrunden herfor er, at tillægget til tjenestemandspensionen falder væk to år tidligere, mens overgangen til folkepension to år tidligere ikke mærkes, idet folkepensionens grundbeløb beløbsmæssigt svarer til grundbeløbet for de sociale pensioner'. Han vil også være med til, at finansministeren ser på det igen.

Bladet 'Statspensionisten' har lovet at forfølge sagen, ligesom B.T. netop har haft en artikel om emnet.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Tænk hvor rart, hvis DLF ville indrømme, at her var der måske noget, man havde overset ved forhandlingerne i 1999 mellem forligspartierne og Centralorganisationen.

Winnie Henriksen

Bagsværd