Debat
0   150

Politikere og U67- tillæg

Nu er det lykkedes at få nogle reaktioner fra politikerne vedrørende konsekvenserne af nedsættelsen af folkepensionsalderen for modtagere af U67-tillægget født efter 30. juni 1939.

Finansminister Pia Gjellerup siger blandt andet: 'Jeg kan ikke afvise, at ændringen i tjenestemandsloven kan have medført nogle utilsigtede skævheder, og jeg har derfor allerede på grund af de omtalte henvendelser bedt mine embedsmænd om at se nærmere på den skitserede problemstilling med henblik på eventuelt at inddrage den i forbindelse med en kommende ændring i tjenestemandspensionsloven'. Yvonne Herløv Andersen udtaler blandt andet, at hun er optimistisk med hensyn til en snarlig løsning, og Anders Fogh Rasmussen siger: 'Det er korrekt, at en tjenestemandspensionist, som samtidig har en social førtidspension, vil opleve en indtægtsnedgang. Baggrunden herfor er, at tillægget til tjenestemandspensionen falder væk to år tidligere, mens overgangen til folkepension to år tidligere ikke mærkes, idet folkepensionens grundbeløb beløbsmæssigt svarer til grundbeløbet for de sociale pensioner'. Han vil også være med til, at finansministeren ser på det igen.

Artiklen fortsætter under banneret

Bladet 'Statspensionisten' har lovet at forfølge sagen, ligesom B.T. netop har haft en artikel om emnet.

Tænk hvor rart, hvis DLF ville indrømme, at her var der måske noget, man havde overset ved forhandlingerne i 1999 mellem forligspartierne og Centralorganisationen.

Winnie Henriksen

Bagsværd


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ

Vind hotelophold i julekonkurrencen

Så er det blevet juletid, og folkeskolen.dk har i den anledning en julekalender, hvor du hver dag frem til juleaften kan finde dagens låge-opslag med en præmie på vores Facebookside. Du er også med i lodtrækningen om hovedpræmien, hvor du kan vinde et weekendophold for to på et af de lækre Sinaturhoteller. Tjek vores Facebookside hver dag i december for at være med!

Deltag i konkurrencen