Blog
0   8

Uhyggeligt godt forældresamarbejde

Abonner på nyt om Charlotte Papsø i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Der skal streg under uhygge, for det her handler det nemlig om at få teenagere til at engagere sig i udendørs Horror totalteater på en søndag aften i november.

Dette er ikke en guldrandet opskrift der er nem at følge for det kræver en par mennesker med særegne interesser indenfor horror og lidt forkundskaber indenfor make-up og sminkning af sår mm samt en del mængder kunstigt blod mixet med madkulør. 

De to vigtige del elementer i dette samarbejde har været 2 engagerede forældre som har haft lyst til at stille hhv en paintball bane , arbejdstimer brugt til at bygge en labyrint ,samt en forælder med meget stor viden om special effect sminkning til rådighed . Herunder kommer 2 forældreråd på 5 årgang der stillede op med kaffe og kagebod , og så de vigtigste - eleverne fra 8-9 årgang der var klar på at skræmme livet af lokalområdet som var inviteret til at komme forbi mellem 17-20.30 for at gå en tur igennem gyser labyrinten og skyde et par zombier.

Jeg har i ca. 15 år haft eksperimenteret med gys i undervisningen og koblingen med at lave totalteater  , først i skolens kælder og en enkelt gang i ungdomsklubbens kælder. Eleverne har gerne villet det og 8. årgang stod i en årrække for at skræmme deres kammerater omkring Halloween. Hele forløbet er en samarbejdsøvelse for de implicerede, man skal kende sit stikord/skrig og være på når der kommer folk igennem der hvor man står og derudover skal man vide hvad man skal gøre når folk passerer forbi . Vi lod ingen under 13 år gå gennem uden en voksen, og ved at rykke det udenfor skoletiden kan man få forældrene med og lave et større arrangement ud af det.

Artiklen fortsætter under banneret

Eleverne var klædt godt på, mødte ind kl. 15 til sminkning og omklædning , meget af sminkningen var nærmest på samlebånd hvor eleverne sminkede hinanden med grundsminke og de elever der skulle bære masker hjalp til med at slæbe mannequiner og diverse rekvisitter ud i labyrinten. De elever der skulle have lavet sår og diverse skrammer stod pænt i kø og fik lagene af latex på og til sidst blev alle sendt i gården til blodbad - næsten bogstavelig talt, der blev ihverfald smattet teaterblod på de fine hvide stykker tøj.

Generalprøve med fotograf 20 minutter inden gæsterne kom, hvor alle skulle vide hvad der skulle lyttes efter for at vide hvornår man selv var på - skrig, støj, lys der flimrede mm og herefter gik det løs, mørket sænkede sig og gæsterne myldrede til, Først fik de deres mission - at redde menneskeheden ved at finde modgiften hos "Slagteren" dernæst skulle de inficeres ( røgmaskine i et telt) og så blev de sendt afsted efter at være blevet tjekket for skrammer og sår af undertegnede og min dygtige assistent. Publikum kunne booke sig ind på tider , så vi undgik kø, og en del kom også forbi og blev koblet på en gruppe. Der blev indlagt en enkelt pizza pause på 17 min, men ellers var alle PÅ tiden ud . Som lærer bliver jeg stolt af at se at elever virkelig kan når de gider og selv de til dagligt mest skoletrætte var klar og gav den gas - selvom mange teenagere til dagligt bevæger sig rundt på gangene som zombier var det her en helt anden slags og jeg er klar igen næste år.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.074 andre er allerede tilmeldt

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.562 andre er allerede tilmeldt