Blog
0   2

Vi når det nok : når årsplanen begynder at skride

Abonner på nyt om Folkeskolens billedkunstrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Vi kan ikke altid nå det hele, men vi kan komme et rigtig langt stykke af vejen. Hvis bare vi har fokus på elevernes flow og fordybelse, giver dem oplevelser og erfaringer i billedkunst, så kan vi sagtens hjælpe dem i mål.

Nu er vi snart halvvejs gennem skoleåret og jeg begynder at overveje om nogen af forløbene i min billedkunst årsplan skal boostes med flere elementer, så vi kan dækkes flere områder eller om nogen forløb helt skal droppes, fordi de ikke er "seriøse" nok. Har vi overhovedet tid nok, til at nå alt det vi skal? 

Nogle gange kommer forløbenes omfang helt bag på mig. Andre gange er det elevernes positive engagement, som overrasker og kan forlænge tiden der oprindeligt var sat af.

Et af de forløb var uden tvivl elevernes artbooks, som var det første efter skolestart. De gik så meget op i det, at vi måtte bruge et par uger mere.

Nu er de omsider ved at være i mål. Vi har været ramt af lidt sygdom, fælleadag, Åben skole osv osv. Deres detaljegrad har været stor og de har gjort sig umage, og engang imellem skal det belønnes med en oplevelse af fordybelse og flow, og så må vi bruge lidt længere tid. Andre har taget det med hjem. 

Artiklen fortsætter under banneret

Nogen gange må vi jo også sige, at nu SKAL vi altså videre. Der er andet og mere at lære i billedkunst. 

Nu er vi igang med et forløb om Peter Callesen og papir reliefer. Et super enkelt forløb, plukket fra en læringsportal, som min skole har abonnement hos. Forløbet skulle tage 6 lektioner eller lidt mere, men 2 x 2 lektioner var mere end nok. Sådan indhenter man årsplanen lige så stille igen. Puha. 

Så, ingen grund til bekymring. Vi når det nok.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Billedkunstnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med foreningen Danmarks billedkunstlærere.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.569 andre er allerede tilmeldt