Debat

It - en by i Rusland

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

For øjeblikket har vi praktikanter på vores skole, der blandt andet er ude i 'alenepraktik' i to uger. Ikke meget, men lidt har også ret, men de afslører med al gru, at der ikke er sket ret meget på seminarierne, siden jeg selv i 1976 forlod de hellige haller. Seminarielærerne har stadig ikke set skyggen af en folkeskoleelev, siden de selv gik i den, og underviser altså stadig 100 procent teoretisk.

Seminarielærerne bruger næ-sten ingen tid på at undersøge materialer i de enkelte fag. IT er en by i Rusland - for ingen kan undervise seminaristerne, hvorfor de kommer ud til en verden, hvor de begynder med at skulle på kursus i IT. Her er et par ting, der ville kunne forbedre det hele ganske væsentligt:

Læg amtscentralerne sammen med seminarierne, så vil det sidste nye inden for programmer, bøger og alle andre undervisningsmaterialer altid være inden for rækkevidde til brug og fælles glæde, og seminarierne vil få besøg af praktiserende lærere! Det er simpelthen utroligt, at de lærerstuderende kommer ud på skolerne, uden at vide hvad der er af programmel, og hvordan man i det hele taget bruger en edb-maskine.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Skole-IT skal være obligatorisk på sidste eller næstsidste årgang, så vi andre gamle kan få genopfrisket hjernecellerne lidt på et af de få kurser, man efterhånden kan komme på. Her er virkelig sket en forringelse, der vil noget, siden starten af 80'erne.

Der skal indføres en slags seminarielærerpraktik, der skal genopfriskes med jævne mellemrum, som når man skal have bilen til syn. Man kunne samtidig tagehovedstyrelsen og de lokale kredsformænd under armen, så de også hvert fjerde år skulle ud i virkeligheden et par uger - chokket bliver for stort, hvis det skal være af længere varighed.

Leif Mortensen

Vejle