Blog
1   8

Jeg bliver inspireret

Abonner på nyt om Folkeskolens tysk- og franskrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Er tysk blevet moderne? Eller........

Fokus på tysk

Det er nok det dansk/tyske venskabsår 2020, der får TV til at nærmest flyde over med tyske film og serier af god kvalitet. Skrevne medier er også godt med og giver os indblik i det tyske - især det med Berlinermuren og så selvfølgelig genforeningen i 1920. Nationalmuseet er også med og viser en særudstilling om Tyskland. Den skal ses - ein absolutes Muss. Man kan kun blive inspireret og glad for al den - ja, inspiration og det fokus der er på tysk og Tyskland.

Den store Bagedyst

Jeg plejer ikke at være god til at se madprogrammer på TV. Jeg synes de alle sammen ligner hinanden og værterne siger stort set det samme i hvert program. Men jeg måtte overgive mig da Den Store Bagedyst havde tysk tema. Der blev bagt Strudel fra Østrig og Lübecker Marzipantorte af de friske deltagere, der, for nogens vedkommende, var klædt i ternede skjorter, Dirndler eller rød/gul/sorte farver. Bemærkningerne fra deltagerne om det tyske sprog var som at høre sine egne elever. Nogen mente de slet ikke kunne noget som helst og andre gik på med krum hals og gav den Vollgas med Milch, Butter und Wasser. “Hustyskeren”, som værten kaldte den tyske dommer Markus Grigo, var på hjemmebane og selvom han ikke sagde meget på tysk, så har han nok forstand på kager - tyske kager.

Artiklen fortsætter under banneret

Das grosse Backen - i skolekøkkenet

Den tyske bagedysts værtinde, Enie van den Meiklokjes, gæstede programmet og guidede -  på tysk og meget pædagogisk deltagerne gennem tilblivelsen af vandbakkelses-svaner (er det tysk?). En deltager så meget opgivende ud, en anden takkede for åben skærm sin tysklærer for det tysk, hun havde lært hende i folkeskolen. Sådan. Det er skærmfri undervisning lige til at gå til. Gå i køkkenet med eleverne og guid dem igennem Schwarzwalder Krischtorte. Det er tysk på alle måder - se, lyt, gør og smag - og det inspirerer. Jeg har prøvet det. Nu vil jeg prøve en tysk bagedyst. Eleverne skal lave deres tyske Meisterwerk i køkkenet. Og der er masser af tyske kager at vælge imellem. 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Tysk og fransknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for fagene. I samarbejde med Sproglærerforeningen, Tysklærerforeningen og Fransklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
986 andre er allerede tilmeldt