Debat

Pensionsudhuling

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I Folkeskolen nummer 7 skriver Troels Østergård fra DLF's faglige kontor som svar på Karen Høeghs spørgsmål om U67-tillæg, at der ikke er ophold i udbetalingerne i forbindelse med overgangen til folkepension.

Det er ikke korrekt.

Den 1. i den måned, man fylder 67 år, udbetales U67-års-tillægget for sidste gang. Folkepensionen, der skal erstatte tillægget, bevilges fra den 1. i den efterfølgende måned. Da folkepensionen udbetales bagud, får pensionisten sin første udbetaling den sidste i denne måned.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Der er altså et slip på en måned, hvor man efter det fyldte 67. år (65. år fra 1. juli 2004) hverken får udbetalt U67-tillæg (U65-tillæg) eller folkepension.

Igen et eksempel på, hvordan tidligere skatteminister Ole Sta-vad har udhulet pensionerne.

Bent Skovlund

Hørsholm

Vi henviser til svar i nummer 8

Redaktionen