Elever får ikke stemmeret

Lov om undervisningsmiljø forventes vedtaget

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Beskæmmende, en fis i en hornlygte - det var nogle af de sparsomme kommentarer, da lovforslaget om elevers og studerendes undervisningsmiljø blev andenbehandlet i Folketinget i sidste uge.

Mindretal fra uddannelsesudvalget havde fremsat tre ændringsforslag, der alle blev forkastet i Folketinget. Det betyder, at eleverne og de studerende ikke får stemmeret i sager, der direkte vedrører undervisningsmiljøet, at de ikke får stor indflydelse i bestyrelsen, og at de ikke får klageadgang til bestyrelsen for Dansk Center for Undervisningsmiljø, der skal oprettes i forbindelse med lovens ikrafttrædelse.

To ændringsforslag var stillet af Socialistisk Folkeparti (SF), Centrum-Demokraterne (CD) og Enhedslisten (EL) og et af SF og EL. Kristeligt Folkeparti havde tiltrådt forslaget om, at eleverne fik stemmeret.

SF, Kristeligt Folkeparti og Enhedslisten gav udtryk for, at de bestemt ikke er tilfredse med det lovforslag, der nu ligger til tredjebehandling - men at de alligevel vil stemme for forslaget, da det trods alt er bedre end ingenting.

Forslaget går direkte videre til tredjebehandling uden videre udvalgsbehandling.

hela