Idrætsstævner hænger i tynd tråd

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hverdagen i skolen er så presset, at Århus Idrætslærerforening ikke længere kan magte at arrangere idrætsstævner for skolerne i Århus Kommune. Det kommer til at gå ud over flere end 8.000 elever.

'Vi har altid haft en stor bestyrelse, men nu er halvdelen af medlemmerne væk. Vi er kun fem tilbage. Det er nok til at køre videre som en faglig forening, men det er for få til at arrangere stævner for eleverne', siger foreningens formand, Nina Møller.

Århus Idrætslærerforening får 100.000 kroner om året af kommunen til at afvikle stævnerne for. Hertil kommer omkring 25 timer til hvert medlem af bestyrelsen. Men det er alt for lidt.

'Vi bruger langt over 100 timer om året på stævnerne. Det er sjovt, men i et system, hvor man skal redegøre for hvert eneste minut af sin arbejstid, skal man være en meget stor idealist for at yde et stykke frivilligt arbejde', siger Nina Møller.

Samtidig er det svært overhovedet af finde tiden til det.

'Lærere, der arrangerer aktiviteter som Matematikuge og Folkeskolens Dag, får den tid, de har brug for. På samme måde må skolevæsenet vide, at det koster at arrangere idrætsstævner', siger hun.

Powered by Labrador CMS