Debat
0   149

Ånden udeblev

I Folkeskolen nummer 6 refereres over et par sider om Kommunernes Landsforenings todages skolerigsdagskonference.

Jeg kastede mig med interesse over artiklens indhold. En skolerigsdag! Om skolens sager. Her måtte der være noget at hente i visioner, om dansk kulturarvs rige traditioner, om indhold og om fremtiden for Danmarks børn og unge. Artiklen omsluttedes af et flot farvebillede, der viste et smukt opstillet børne- og ungdomskor fotograferet med leder klar ved flyglet samt Else Købstrup fotograferet bagfra.

Artiklen fortsætter under banneret

Og hvad læser man så om?

Overskrifter med intetsigende kommentarer til en ellers flot række foredragsholdere, der må have noget på hjertet, da de hver især er eksponenter for en række kulturinstitutioner, samt en kulinarisk beskrivelse med et overflødighedshornsordvalg brugt på madsammensætningen, mens tre kongelige tenorer, der sikkert markedsfører Danmark i verdensklasse, samt ovenstående pigekor, der på hver sin måde i undervisningsskalaen bærer på det ypperste for dansk kultur, bliver til 'underholdning' ved kaffen, og børnekoret bliver ikke engang nævnt i billedteksten.

Er det udvendige så vigtigt for os, at indholdets budskaber forsvinder?

Er vi så gode til at glæde vores maver, at åndfuldheden reduceres til ligegyldig underholdning?

Det må kunne gøres bedre, ellers står det rigtigt slemt til med ånden i Folkeskolen.

Søren Steen Nielsen

fagkonsulent i musik, Skørping


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ