Skole-hjem-samarbejde
3   1

Forældre er blevet mere tilfredse med folkeskolen

Forældrenes utilfredshed med skoledagens længde er faldet fra 43 procent sidste år til 26 procent i år i en årlig undersøgelse, som foreningen Skole og Forældre gennemfører.

Også forældrenes samlede tilfredshed med deres børns skolegang i folkeskolen er blevet bedre, og andelen af forældre, der er utilfredse eller meget utilfredse med deres barns skolegang, er faldet fra 18 procent sidste år til 14 procent i år.

"Det tyder på, at der er ved at komme mere ro på folkeskolen, og at forældrenes oplevelse af skolen og skolens medarbejdere er blevet mere positiv", siger næstformand i Skole og Forældre Cecilie Harrits i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under banneret

Et bekymringspunkt er dog, at mange forældre, særligt i København, overvejer at flytte deres barn til en anden skole.  53 procent af de københavnske folkeskoleforældre har inden for det sidste år overvejet at flytte deres barn til en anden skole, selvom familien ikke selv skal flytte. For resten af landet er tallet 43 procent.

"43 procent er allerede et højt tal. 53 procent er bekymrende højt, for forældre flytter ikke deres børn uden en grund. I de kommuner, hvor mange elever forsvinder i løbet af skoletiden, opfordrer vi til, at kommunen og de enkelte skoler undersøger, hvad der ligger bag. Det kan man kun finde ud af ved at spørge forældrene", siger Cecilie Harrits.

I undersøgelsen nævner forældrene et lavt fagligt niveau, uro i klassen, dårlig elevtrivsel eller klassesammenlægninger som årsager til, at de overvejer andre skoler til deres børn. 

"Folkeskolen er generelt god til at få fat i eleverne fra begyndelsen, også i København. Desværre er der en del elever, der forsvinder i løbet af skoletiden i nogle kommuner. Forældrene er en afgørende kilde til viden, hvis folkeskolerne skal blive bedre til at beholde eleverne. Det er vigtigt, at kommunen i samarbejde med skolerne og skolebestyrelserne får mere viden og handler på den viden, de får", siger Cecilie Harrits.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ