0   74

Elisabeth Madsen

Forhenværende overlærer Elisabeth Madsen, Brønderslev, er afgået ved døden den 24. januar 2001 i en alder af 90 år.

Hun blev uddannet som lærer fra Ranum Seminarium i 1932. Hendes første embede var på Løkken private Realskole, og efter nogle kortere ansættelser, blandt andet i Vester Hjermitslev, blev hun i 1947 ansat ved Skolegades Skole i Brønderslev, hvor hun havde sit virke, indtil hun gik på pension i en alder af 62 år.

Artiklen fortsætter under banneret

Elisabeth Madsen var en dygtig og respekteret lærer, som satte de gamle dyder i højsædet. Hendes primære fag var matematik og håndarbejde, og hun satte en ære i, at hendes elever fik udbytte af undervisningen.

Hun vedblev at være frøken hele livet, og hun skabte for sig selv en god og indholdsrig tilværelse, hvor hun både fandt glæde i hverdagen og også foretog mange udlandsrejser.

Hun var en interesseret deltager i sine nevøers og niecers liv, og hun har haft stor betydning som et godt eksempel på, at man skal gøre sit arbejde ordentligt - og man skal fuldføre det, som man er begyndt på.

I de senere år havde hun den sorg, at hun overlevede næsten hele sin store vennekreds, og da sygdommen i juli måned 2000 mærkede hende, måtte hun flytte på plejehjem.

Her sov hun stille ind den 24. januar - efter et langt og indholdsrigt liv.

Hun vil blive husket som en markant personlighed, der ville os det bedste, og som aldrig lagde skjul på sin mening om livets tildragelser.

Inger Madsen


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet