Debat

U67-tillæg

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Undertegnede er medlem af den lukkede gruppe for tjenestemænd, blev pensioneret som 61-årig og har således et U67-tillæg.

Jeg vil gerne vide, hvad der sker, når jeg går over til folkepension. U67 bortfalder, men er forudbetalt, mens folkepensionen nu er bagudbetalt.

Karen Høegh

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Sorø

Svar

Folkepensionen, der er en social pension, udbetales som alle andre pensioner månedsvis bagud fra den 1. i måneden, efter at man er fyldt 67 år, eller fra 1. juli 2004, efter at man er fyldt 65 år. U67-tillægget falder væk fra den 1. i måneden, efter at du er fyldt 67 år.

Der er således ikke ophold i udbetalingerne i forbindelse med overgangen til folkepension. Den 1. i den måned, du bliver 67 år, udbetales det sidste tillæg fra U67, og den 1. i den efterfølgende måned begynder udbetalingen af folkepension.

Troels Østergård

sagsbehandler, DLF's faglige kontor