Blog
4   18

Jeg kan ikke huske elevernes navne

Abonner på nyt om Folkeskolens matematikrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Jeg har mange klasser i få timer om ugen, så jeg kan ikke huske deres navne. Det er enormt sårbart, når undervisningen aflyses af den ene eller anden grund. Hvordan er livet egentligt som faglærer i skolen.

Udover at være matematikvejleder underviser jeg også i teknologiforståelse, valgfag, musik og selvfølgelig matematik. Så jeg er også faglærer.

Livet som faglærer med få timer om ugen er stærkt udfordret af skolens uregelmæssighed. Det er svært at arbejde med progression, for man ved, at man først ser eleverne om en uge. Et forløb strækker sig hurtigt over flere måneder. Det udfordrer den røde tråd, og der skal bruges tid på opsamling hver gang. Man kan få fornemmelsen af at et forløb varer evigt, og det er svært at komme videre og i mål. Det er svært eller umuligt at følge med i klasserne forskellige tilgange, hensyn og regler. Og beskederne i AULA om sygdom og ture ud af huset eller fødselsdage er fuldstændig uoverskuelige. Det kræver sin lærer at være faglærer.

Det er svært at skabe gode stærke relationer med eleverne, når man kun ser dem ugentligt. Og det er endnu sværere, når der somme tider går længere tid imellem timer pga. ferie, ture, kurser og alt det der gør en skole til en yderst levende og fantastisk mekanisme.

Det ville være skønt med genplacering af timerne. Det ville skabe bedre muligheder for fordybelse og læring i faglærernes fag - det vil være lettere at lære deres navne. Det vil gøre meget for relationerne til eleverne og den faglige progression. Men det vil også være en udfordring for skemalæggerne og den traditionelle skole. Eller man kunne organisere de små fag i blokke med samling af timerne. 1 ugentlig time som gæst i en klasse er som smagsprøver, man bliver aldrig mæt.

Artiklen fortsætter under banneret

Hver time tæller


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.018 andre er allerede tilmeldt