Debat

Kristendoms-/religionskundskab - tak

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Da kristendom på vore breddegrader er det stik modsatte af religion, er det nærmest til at grine/græde over, at Religionslærerforeningen ikke ved bedre. Det hele er et fedt. Faget skal hedde religion ifølge foreningen - evangeliet om den ubetingede tilgivelse er åbenbart ikke nået helt ud i krogene.

Kristendom er ikke et spørgsmål om offertjeneste, for eksempel fem gange daglig bøn, faste, pilgrimsrejse, almisse, blodofre til ære for Ibrahim/Allah med tilhørende løn/straf. Ej heller i form af gode gerninger, som Luther fastslår ikke gør en mand god, hvorimod en god mand gør gode gerninger.

Hvorfor tilsløre evangeliet med en falsk varebetegnelse (religion)? - Alt, hvad der driver Kristus i Det nye Testamente, er sandhed. Alt, hvad der taler om straf og død, er løgn. Det nåede Luther frem til efter nærmest livstruende kvaler. Skal vi kvitte det eller stå ved solidariteten med dem, der af mange grunde har svært ved at se sig selv i øjnene? Vi er nogle stykker, der mener at have 'smuds på ærmet' ved at have levet vore liv. De mange selvmord blandt unge kunne også tolkes som, at der er unge, der har svært ved at bære deres tilværelse.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Glædeligt er det dog, at faget som linjefag på seminarierne er et tilløbsstykke, vel sagtens til indvortes brug i første række. En åndelig afklaring, før man drager ud i en nærmest pulveriserende folkeskole, er næppe af vejen. Men hvor lidt skal vore unge i folkeskolen spises af med?

Mogens Bender

Vipperød