Blog
2   26

Du ved, du er engelsklærer, når...

Abonner på nyt om Folkeskolens engelskrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Jeg er stolt engelsklærer. Men da jeg i sidste uge tog mig selv i at rynke på næsen af radioværtens udtale af Natalie Imbruglias udgave af sangen ”Torn”, gik det op for mig, at jeg nok er en smule arbejdskadet. Det fik mig til at forfatte følgende liste. Måske er du enig, og måske har du også dine egne særheder som engelsklærer?

Foto (privat): Glasmaleriet her hænger på min skole, og det eneste, jeg kan fokusere på, er, at der er en stavefejl i teksten...

 

Du ved, du er engelsklærer, når…

  • Du resolut rynker på næsen af radioværtens udtale af Natalie Imbruglias udgave af sangen ”Torn” (nej, kære radiovært, ”thorn” betyder noget helt andet)
  • Du i samme sætning, du nævner reformationens leder Martin Luther for dine elever, husker at tilføje, at de endelig ikke må forveksle ham med den amerikanske borgerrettighedsforkæmper Martin Luther King (og derefter kommer til at bruge de næste minutter på at fortælle om borgerrettighedsbevægelsen i USA)
  • Du stadig den dag i dag kan have mareridt om forhenværende udenrigsminister Villy Søvndals engelske sprog i officielle taler (”I’m a great bewonder of American culture” - remember?)
  • Du straks, når du hører, at nogen har været i New York City og besøgt One World Trade Center, tilføjer, at det jo er 1776 feet højt, fordi det netop var i 1776, at USA opnåede uafhængighed fra Storbritannien (nej, der er ingen af dine familiemedlemmer eller venner, der gider høre om The Declaration of Independence)
  • Du, når du skal købe læsestof til rejsen, vælger en engelsksproget bog, fordi ’der muligvis er noget, du senere kan bruge til undervisningen’ (sådan endte jeg med at sidde på Kreta i efterårsferien og læse ”The Little Book of Lykke” af Meik Wiking)
  • Du er i Tiger i et andet ærinde, men ender med at købe dig fattig i små spil og diverse legetøj, der muligvis kunne bruges i engelskundervisningen
  • Du skal hjælpe din 9-årige bonusdatter med engelsklektier og insisterer på kun at tale engelsk til hende (behøver jeg sige, at hun fandt situationen ved spisebordet pænt akavet?)
  • Du, når du rejser i engelsktalende lande/byer, i dit stille sind planlægger, hvordan en studietur med en 9. klasse kunne udforme sig netop her (indtil det går op for dig, at du er ansat i den danske folkeskole og skuffet må konstatere, at det ikke kommer til at ske)

Er du også blevet arbejdskadet og en kende sær og nørdet af at være lærer, i engelsk eller noget andet? Lad mig høre dine punkter i kommentarfeltet. Det kan godt være, vi til tider er lidt pinlige og indspiste, os lærere, men lad os så i det mindste være ved det, hylde det og grine af det. 

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Engelsknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Sproglærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.603 andre er allerede tilmeldt