Blog
0   5

Tørsvømning - madkundskab uden tid og penge.

Abonner på nyt om Folkeskolens madkundskabsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Jeg bliver fortvivlet, når jeg læser opslag i forskellige madkundskabsgrupper på FB.

Der er mange, der kun har 2 lektioner = 90 minutter til madkundskab. Jeg forstår slet ikke, hvordan man kan finde på at lave et skema med kun to lektioner. Det er for mig skrivebordsarbejde af ledere/skemaplanlæggere, der aldrig har arbejdet med en klasse i et skolekøkken. Det er jo fuldstændigt umuligt at bage et brød – som er billigt og meget fornuftigt at kunne – der er ikke tid til at eleverne finder ingredienser frem, ælter og for brød den meget vigtige hævetid, så skal der spises og ryddes op. Det bliver jag med jag på.

Forskellige muligheder

Der er andre muligheder. Tre lektioner i ¾ år, fire lektioner i ½ år eller syv lektioner ti gange. Jeg har i mange år, haft tre lektioner hele året med 6. klasserne. Nu har jeg fire lektioner ½ år både med 5. og 6. klasserne. Det giver meget forskellige planlægninger. Med kun ½ år, er der kun ca. 16 gange, hvor vi laver mad. Men jeg fylder den ene time ud med teori. Mine valgholdskollegaer i overbygningen har syv lektioner, og så skal der rigtig mange aktiviteter til, så det syntes de er lige i overkanten.  Der er to valghold med 27 på hvert hold, hvor det ene hold er på vores egen skole, med et køkken, der er beregnet til 16. Det andet hold er gæster på den anden skole i byen.  

Ingen penge til mad

Artiklen fortsætter under banneret

Der er skoler, der skal spare så meget, at der ikke er penge til indkøb af råvarer. Men madkundskab både for grundhold og valghold skal indeholde både teori og praksis om vores mad. Undervisningsministeriet har valgt, at de praktisk-musiske fag skal have et løft, men så skal skolerne løfte den opgave, de har fået og finde de midler, det koster.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
727 andre er allerede tilmeldt