Blog
0   4

Regnvand i ølflasker

Abonner på nyt om Trine Hyllested i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

En fortælling om, hvordan Willi Dansgaard skrev verdensberømt forskning ud fra regnvand i en øl-flaske fordi han undrede sig. Undrede sig over, om regnbygerne måske indeholdt forskellige isotoper i regndråberne- iltatomer med forskelligt antal af neutroner. Undrede sig på samme måde som Alexander Flemming, da han fandt penicillinet. Det er beskrivelse af naturfag, når det er bedst. Vi skal arbejde med nysgerrigheden-også i folkeskolen!

Ja, jeg har just fået det nyeste nummer af GEOVIDEN om ”Indlandisen” ind af døren herhjemme. Det er bare så super godt- ligesom alle de andre numre. Et magasin med 8 spændende indlæg. Det er skrevet i et flydende, letfatteligt sprog. Selvfølgelig er der svære udtryk jeg ikke forstår-jeg er biolog- men det inspirerer til at finde ud af mere! Det er perfekt til folk, der bare er den mindste smule nysgerrige på naturfag. Det må vække alle unges drømme om at blive feltgeologer ! Og så er det gratis! Det er helt utroligt og gør at det er inden for rækkevidde for vores lærerstuderende. Billedet her stammer fra en 2.klasse i folkeskolen, der registrerer vejret i februar.

I denne tid hvor læreruddannelsen er blevet halveret i timetal, de studerende læser ensomt og modulopbygget, som uafhængige stressramte kloder, vi har 32 studerende på holdene og ingen tid til vejledning. Og så videre og så videre….

Så er det simpelthen et lyspunkt i novembermørket at modtage et blad som GEOVIDEN. Tjek det ud:

www.geus.dk/udforsk-geologien/laering-om-geologi/geoviden/

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.592 andre er allerede tilmeldt