Blog
1   6

Få nu kor på skemaet!!

Abonner på nyt om Musiklærer i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Kor betyder bla. fællesskab og er en vigtig del af skolelivet - derfor en opfordring til at få kor på skoleskemaet......

Her 3 uger inde i sommerferien sidder lyden af mine 80 korbørn, der synger til Skolens dimissionsfest stadig i tydelig erindring. 

Sigurds vidunderlige sang “ Vi skal ses igen “ lød i salen en varm juniaften og børnene plantede med deres sang en intens og rørende stemning, der fik både tåre og smil frem blandt tilhørerne. 

Denne musikalske stemthed - der et kort øjeblik fyldte salen, bekræftede  mig endnu engang i, at kor bare kan noget, som ingen af skolen øvrige fag kan måle sig med.

Hvad er det så  der gør kor til noget helt unikt og hvorfor stiller 80 børn troligt uge efter uge frivilligt til kortimerne og hvorfor er det så vigtigt, at flere skoler får kor på skemaet? 

Artiklen fortsætter under banneret

 

Dette har jeg  tænkt meget over og prøver her at komme med et bud på :

 

-Kor er først og fremmest et fællesskabende fag, her ophæves alder,sociale og faglige forskelle ,her synger, danser, leger , lærer man sammen uanset, hvem man er og hvad man kommer fra.

-Kor er et kulturbærende fag, hvor eleverne lærer ,at de tekster de synger har en mening og et budskab.

-Kor lærer eleverne ,at  man kan blive berørt , musikken og sangen kan noget som ord ikke kan , det kan røre os dybt og skabe kontakt til følelser dybt inde i kroppen. 

-Det at synge sammen giver ikke kun glæde ,men også fysisk velvære i kroppen, simpelthen fordi ilttilførslen styrkes.

-Kor giver sproglig opmærksomhed.

-Kor er socialiserende, fordi man må indgå i fællesskaber -helheden afhænger af alle i koret, en sund øvelse i en tid, hvor vi er så optagede af “mig.

 

Kor kan være med til at gøre en forskel både i og udenfor musiklokalet og bidrager til åbenhed og ordentlighed blandt eleverne , fordi eleverne oplever samhørighed gennem musikken. 

 

Jeg ønsker et rigtig godt skoleår til både de nye og de veletablerede kor og håber , I vil bruge foreningen til at søge inspiration og deltage i det korstævne, der måske lige foregår i dit område .

 

Bente Vestergaard


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Musiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Musiklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
726 andre er allerede tilmeldt