Hver skole kan modtage op til 50.000 kroner, som skal bruges på at øge elevernes læselyst. Det er kommunerne, der skal søge den nye pulje på vegne af skolerne.

Ny pulje skal styrke elevernes læselyst

Kunne du og dine kollegaer tænke jer at få eleverne til at læse mere? Så kan I sammen med jeres kommune søge penge i en ny pulje fra Børne- og Undervisningsministeriet.

Publiceret

Krav tillæseindsats 

For at få tildelt penge til fra den nye pulje, skal indsatsenoverholde følgende krav:

  • Læseindsatsen skal fremme puljens formål ved at bidrage til atøge elevernes læselyst.
  • Læseindsatsen skal være direkte relateret til ét af de tretemaer, der fremgår af afsnittet Puljens baggrund og formål.
  • Læseindsatsen skal være afsluttet senest ved udgangen afskoleåret 2021/22.
  •  Kommunen skal sikre en koordineret læseindsats på tværsaf deltagende folkeskoler.
  •  Erfaringer fra læseindsatsen skal kunne udbredes tiløvrige skoler i kommunen

Kilde: Børne- og Undervisningsministeriet 

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Danske skoleelever skal blive gladere for at læse, fordi det vil gøre dem bedre til at læse.  Det besluttede partierne bag folkeskoleforliget i staren af 2019, da de vedtog justeringen af folkeskolereformen.

Politikerne vil have skolebørn til at læse flere bøger 

Som en del af den aftale har Børne og Undervisningsministeriet netop offentliggjort en ny pulje på 9,5 millioner kroner, som kommunerne kan søge på vegne af skolerne til at styrke elevernes læselyst.

Den indsats, som kommunen og skolerne vil sætte i gang, skal passe ind i ét ud af tre temaer:

  • Læsemotivation gennem faglig læsning med fokus på læselyst (på mellemtrin og udskolingen)
  • Læselyst i fritiden understøttet PLC (på mellemtrin og udskolingen)
  • Forældres betydning for lystlæsning (i indskolingen og på mellemtrinnet)

Kommunerne kan søge støtte til maksimalt fem folkeskoler, og midlerne fordeles med 50.000 kroner per folkeskole. Det vil sige, at hver kommune maksimalt kan modtage 250.000 kroner til læseindsatsen. Ansøgningsfristen er tirsdag den 3. december 2019 klokken 12.00. 

Derudover oplyser Børne- og Undervisningsministeriet, at der i starten af 2020 vil være information og inspirationsmaterialer til understøttelse af læselyst i folkeskolen på EMU. 

Læs mere

Uvm.dk: Pulje til læselyst i folkeskolerne er klar