Blog
1   2

Negativ stigmatisering af elever med ADHD

Abonner på nyt om Specialpædagogik i praksis i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Der er netop kommet en spændende artikel der er delt på dr.dk, hvor et nyt forskningsstudie fra Australien viser at teenagemødre lettere får børn med ADHD:

Så er der pustet liv i en mulig debat igen omkring ADHD. Vi skal huske at det ikke er dårlig opdragelse eller andet, men er en arvelig sygdom. De kan ikke bare lige tage sig sammen, eller deres forældre kan ikke bare lige opdrage dem en tand bedre. Det vil svare til at sige til en med krykker at han skal gå ordentligt. Eller mig med briller om at se ordentligt.

Ifølge  den danske forsker Christina Mohr Jensen, skal vi dog passe på med ikke at fejltolke resultaterne fra undersøgelsen. 

Artiklen fortsætter under banneret

- Jeg kan godt blive bange for, at adhd igen bliver misforstået som en problemstilling, der skyldes sociale problematikker og ikke som en primært arveligt og neuropsykiatrisk udviklingsforstyrrelse, siger hun.

Vi kan nå langt med stilladsering i folkeskolen, men vi skal huske at man ikke kan kurere en  neurologisk dysfunktion. 

 

https://www.dr.dk/nyheder/viden/kroppen/teenagemoedre-har-stoerre-sandsynlighed-faa-boern-med-adhd

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.190 andre er allerede tilmeldt