Uddannelsesvejledning
0   14

UU-forkæmper hædret i København

En forkæmper for og formidler af vejlederfaglighed, tillidsrepræsentant på UU København Sussie Johansen, har netop modtaget prisen Den Gyldne Pegepind på Københavns Lærerforenings generalforsamling.

Det er 25. gang, Københavns Lærerforening uddeler hædersprisen på 10.000 kr., og der har været stor variation blandt modtagerne - det har været en hel skole, en skoleleder, en arbejdsmiljørepræsentant, naturfagsværkstedet 'Skramloteket' og meget andet med både fagpolitiske og pædagogiske begrundelser.

"Årets pegepindsmodtager repræsenterer det vi mundret plejer at kalde 'en mindre medlemsgruppe' - det er ikke helt retvisende for i København er modtageren tillidsrepræsentant for omkring 60 KLF medlemmer. Årets modtager benytter enhver lejlighed til at præsentere gruppens faglighed, og hun har været en central person i opstarten af medlemsgruppens faglige netværk på Folkeskolens hjemmeside hvor hun også er skribent", sagde formand for Københavns Lærerforening Lars Sørensen, da han på generalforsamlingen i Korsgade Hallen til aften uddelte prisen.

"Hun kommer meget rundt på folkeskolerne, og har et godt blik for lærernes vilkår og behov, og tænker vilkårsdelen med i forhold til hvordan hendes særlige funktion så skal varetages", fremhævede Lars Sørensen.

"Hun er altid parat, når medierne har brug for en skarp udtalelse, og lægger ikke fingrene imellem når besparelser eller nye strukturer truer de unges muligheder. Hun optræder også med debatindlæg på vor egen hjemmeside og på Folkeskolen.dk, Hun er god til at kontakte politikere og fagforening og forklarer og forsvarer området. Det har også betydet, at hun på grund af sin viden og sit engagement ofte er en resurseperson vi vælger at kontakte, når vi har brug for at vide noget mere".

Artiklen fortsætter under banneret

Sussie Johansen arbejder med uddannelsesvejledning i 10.-klasser og efter folkeskolen. 

"Der er tale om elever, der har haft det hårdt, måske er de socialt noget marginaliserede, men der er også psykisk sårbare unge og misbrugere af især hash og piller", har hun tidligere fortalt på folkeskolen.dk/UU.

"Dem, der klarer sig godt, får ingen vejledning men ryger videre til ungdomsuddannelse eller efterskole. Men de andre kan have brug for et år i 10. klasse, hvor de bliver mere modne og forhåbentlig får styr på et eventuelt misbrug. En del kommer på produktionsskole. Vi er nærmest socialrådgivere for mange af disse unge - det er storbyens vilkår. Jeg arbejder på Nørrebro i København". 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

UU-vejledernetværket er for alle, der arbejder i Ungdommens Uddannelsesvejledning eller interesserer sig for området. I samarbejde med UU-forum i Danmarks Lærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
364 andre er allerede tilmeldt