Elever fra 6. klasse på Helsingør Lilleskole i gang med computer og microbit undersøger skolevejen.

Tryg skolevej med Engineering Day

Anna fra 6. klasse skal finde en tryg skolevej til sin lillebror Oliver – men hvordan? På denne uges projekt Engineering Day vil elever fra 600 skoler undersøge deres skolevej, arbejde med ingeniørens tankegang og programmering.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Eleverne skal bruge matematik og naturvidenskab som kreative værktøjer til at forbedre trafiksikkerheden på deres skolevej. Engineering Day samarbejder i år med DRs Ultrabit. Med i samarbejdet er Engineer the Future, Naturvidenskabernes Hus, Astra og Via University College. En række fonde støtter arbejdet.

Engineering Day: Elever designer et hus, der kan klare en oversvømmelse

Det er tredje år Engineering Day finder sted.

"Mange elever har svært ved at se, hvad de skal bruge matematik og naturfag til i den virkelige verden. På Engineering Day får de lov til at bruge fagene til at løse en helt konkret udfordring tæt på deres egen hverdag. Vi håber, at det øger begejstringen for fagene", siger Ghita Wolf Andreasen, direktør i Engineer the Future i en pressemeddelelse.

Blog: Hvad kan vi bruge en Engineering Day til?

Projektet er udviklet til mellemtrinnet men også mange elever i udskolingen deltager i arbejdet med sikker skolevej.