Undersøgende arbejde
0   0

Tryg skolevej med Engineering Day

Anna fra 6. klasse skal finde en tryg skolevej til sin lillebror Oliver – men hvordan? På denne uges projekt Engineering Day vil elever fra 600 skoler undersøge deres skolevej, arbejde med ingeniørens tankegang og programmering.

Eleverne skal bruge matematik og naturvidenskab som kreative værktøjer til at forbedre trafiksikkerheden på deres skolevej. Engineering Day samarbejder i år med DRs Ultrabit. Med i samarbejdet er Engineer the Future, Naturvidenskabernes Hus, Astra og Via University College. En række fonde støtter arbejdet.

Det er tredje år Engineering Day finder sted.

"Mange elever har svært ved at se, hvad de skal bruge matematik og naturfag til i den virkelige verden. På Engineering Day får de lov til at bruge fagene til at løse en helt konkret udfordring tæt på deres egen hverdag. Vi håber, at det øger begejstringen for fagene", siger Ghita Wolf Andreasen, direktør i Engineer the Future i en pressemeddelelse.

Projektet er udviklet til mellemtrinnet men også mange elever i udskolingen deltager i arbejdet med sikker skolevej.

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.907 andre er allerede tilmeldt

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.406 andre er allerede tilmeldt