Blog
6   77

Mit ansigtsløse digitale lærerliv

Abonner på nyt om Folkeskolens matematikrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Der var engang hvor jeg drak kaffe og spiste frokost med mine kollegaer, mange gange om ugen. Snakken gik og vi hyggede os, talte om vind og vejr. Vi var nærværende.

Nu er den daglige kollegiale hygge og samtale blevet digital. Vi mødes ikke mere over kaffen og ostemadderne og taler om livet. Vi mødes digitalt. Den ansigtsløse kommunikation har også indtaget lærerkollegiet. Informationen om kollegaernes ve og vel finder jeg på Facebook, AULA giver mig et vel af informationer om forsvundne franskbøger i blå kasser og indkaldelser til andres møder. Det er bare om at holde sig til, hvis man vil følge med.

 

Som matematikvejleder er det en udfordring at følge med, når man ikke taler sammen. Man får uvurderlig information om alt det, der er svært i klasserne, når man taler med læreren. Der går meget tabt, når det kun bliver digitalt og skriftligt. Skrevet i hast for opgaverne banker på. Matematikvejledning er mundtlig og nærværende. Den spørger ind til det, der er svært og den skal vurdere og finde løsninger og udveje. Skabe gode ideér og udvikle undervisning. Den fungerer ikke ansigtsløst.

 

Artiklen fortsætter under banneret

Det er let at sende en information ud, så er det gjort, men bliver det læst, og bliver der reageret i den anden ende. Det er ikke altid til at vide, og nogen gange er det også bare glemt, når det er skrevet. Jeg skrev ud om Matematikkens Dag d.14.november, den skal vi selvfølgelig fejre. Der kom et svar,  - kan du ikke lige lægge det i kalenderen.Så kan jeg ellers selv lige finde ud af, hvordan jeg kommer videre med dagen og organiseringen

 

Jeg savner de fælles samtaler og drøftelser om fag, børn og dagligdagen i en digital tid.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.296 andre er allerede tilmeldt