Blog
0   8

Hvad bruger man den første frostklare morgen til?

Abonner på nyt om Jens Raahauge i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Den skønne efterårsweekend blev fulgt op af nye dilemmaer, som kan undre, havd enten man har lukkede eller åbne øjne.

Før tankerne fra weekenden er faldet i hak melder spinger nye dilemmaer ud af den første nattefrost.

https://www.folkeskolen.dk/918833/hvad-bruger-man-en-skoen-efteraarsweekend-til

Her er ingen tåge. Solen skinner i den klare frostluft. Alligevel er det vanskeligt at få en klar fornemmelse af:

- hvor mange digitale investeringer danske politikere vil pådutte skolen, når nu vi ved, at børn får vanskeligere ved at koncentrere sig og ved at huske, når de bliver digitale i hjernen? Sådan på gammeldags lykkehjulmaner: Åh, joh. Vi vil gerne have for 28 millioner kroner læringsforringelse.

Artiklen fortsætter under banneret

- hvorfor big data, der fortæller noget, som passer ind i reformideologernes kram, tænder et forklarelsens lys i deres følgeforskningsrapporter, mens tilsvarende data, der skurrer i deres øjne, tænder et endnu stærkere bortforklarelsens lys. Fx når data tydeligt peger på læringskonsulenternes ringe eller negative bidrag til elevernes læring. Reaktionen kunne nemt blive, at vi må have flere læringskonsulenter og endnu mindre faglig efteruddannelse til hverdagens undervisere.

 

Og i morgen og i overmorgen og i tiden derefter vil bringe tilsvarende dilemmaer frem i lyset. Nogle initiativer fra centrale aktører omkring folkeskolen virker som invasive arter fra andre kulturer. 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.235 andre er allerede tilmeldt