Debat

Vi blev forvirrede

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Misforstået Amdi Christiansen (Folkeskolen nummer 3). I vores læserbrev i nummer 1-2 spørges ikke til kredsens aftale om fast nettoarbejdstid på 1.680 timer. Det gjorde vi derimod allerede i brev af 6. november til kredsen. Men årsagen til læserbrevet fremgår af følgende udpluk af korrespondancen med kredsen (hele korrespondancen er naturligvis tilgængelig for interesserede).

Den 6. november spørges kredsen om, hvordan den har båret sig ad med at overholde den centrale aftales maksimum 1.672,4 timer i 2000/01. Amdi Christiansen undlader den 8. november at svare herpå, men præciserer på kredsens vegne 'for indeværende år gælder at en indgået aftale er bindende' og tilføjer, at man i oktober gennem en kredsformandsudsendelse blev opmærksom på, at foreningen frarådede den slags aftaler. Da kredsen ikke svarede på, om aftalen var i overensstemmelse med centrale aftaler, henvendte vi os til kommunens skolechef - den anden aftalepart (kopi til kredsen).

I forlængelse heraf - og efter anmodning - får vi den 29. november fra kredsformand Monika Stabel en delkopi af kredsformandsudsendelsen (heri står i øvrigt, at man ikke i 2000/01 kan indgå aftaler over 1.672,4 timer, så det må bero på en forståelsesfejl, når dette tolkes som 'fraråder'). Samtidig skriver Monika Stabel: 'I samarbejde med DLF centralt arbejdes der med problematikken vedrørende lokalaftale for skoleåret 2000/01 omkring årligt nettotimetal på 1.680 timer. . . I vil blive holdt orienteret'.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Så opstod vores forvirring. DLF tilkendegav jo allerede i kommentarerne til KTO-aftalen (Kommunale Tjenestemand og Overenskomstansatte)af 1. april 1999, at den gennemsnitlige ugentlige arbejdstid ikke må overstige 37 timer. Ingen af brevene fra kredsen har antydninger om, at den overenskomststridige aftale bortfalder - tværtimod!

Derfor vort læserbrev! Det er rettidigt faxet den 5. december til offentliggørelse i Folkeskolen 14. december. At redaktionen videresender indlægget til eventuel besvarelse af Anni Herfort, er almindeligt, så derfor er vort indlæg først med i nummer 1-2.

Den 20. december modtog vi fra Monika Stabel meddelelse om, at aftalen var opsagt.

Efterskrift: Vi medlemmer mangler stadig præcis skriftlig information om konsekvenserne af den overenskomststridige aftale for indeværende skoleår.

Søren Funder Nielsen

Ole Bøystrup

Holstebro