--Dansk Videnscenter for Ordblindhed www.dvo.dk

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Skulle man have en politisk korrekt indvending mod Dansk Videnscenter for Ordblindheds hjemmeside, måtte det være, at den kun benytter sig af tekstinformation. Billeder og lyd ville have hjulpet den ordblinde til at finde rundt og hente relevante oplysninger. Men der er ingen hjælp til den dårlige læser på siden.

Bortset fra det er der masse af viden at hente om ordblindhed, og hvad der kan gøres ved det.

Videnscentret undersøger eller underviser ikke ordblinde. Men det rådgiver gerne fagfolk om ordblindhed og henviser forældre til ordblinde børn til de fagfolk i deres kommune eller amt, som kan give de ordblinde børn den nødvendige hjælp. Unge og voksne ordblinde kan få rådgivning om undersøgelse og undervisning i deres amt eller kommune.

Hjemmesiden rummer en meget omfattende vidensbank om emnet og links til relevante institutioner og myndigheder med ansvar for området.

Det er en god side for ordblindes pårørende og undervisere.

Denne uges NETopNU er skrevet af Hjørdis Beier