Debat

1.680 timer

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I Folkeskolen nummer 48 har hovedstyrelsesmedlem Niels Christian Sauer et indlæg om, at vi skal forsvare os mod den voldsomt øgede arbejdsbyrde, som overenskomsten pålagde os. I samme nummer redegør kontorchef for fagligt kontor Yvonne Hindsberg for de fagretslige regler og om de ønskede kredsindberetninger vedrørende overenskomstbrud.

Undertegnede har siden slutningen af maj måned korresponderet med Holstebroegnens Lærerkreds om blandt andet en for skoleåret 2000/2001 overenskomststridig lokalaftale lydende: 'Den årlige arbejdstid udgør netto 1.680 timer og er fastsat under hensyntagen til såvel søgnehelligdage som ferie med videre'.

Sammenholdes dette citat med Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansattes aftaler om arbejdstid med videre 1999 og teksten under punktet nettoarbejdstid i DLF's udsendelse til kredsformændene nummer 90/2000, kan man kun konkludere, at lokalaftalen er ulovlig, da man ikke kan indgå aftaler på over 1.672,4 timer for indeværende skoleår.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Vi blev derfor noget forvirrede, da vi i slutningen af november modtog brev fra vores kredsstyrelse med følgende orientering: 'I samarbejde med DLF centralt arbejdes der med problematikken vedrørende lokalaftale for skoleåret 2000/2001 omkring årligt nettotimetal på 1.680 timer uanset antallet af søgnehelligdage'.

Vi forstår simpelthen ikke, hvordan DLF centralt kan samarbejde om problematikken i en ulovlig aftale.

For os at se er en ulovlig aftale lig med en ikke-eksisterende aftale. Derfor skal alle, der er omfattet af den ulovlige aftale, ydes fuld kompensation for den pålagte ekstra arbejdsbyrde fra 1. august 2000 - 31. juli 2001.

Vi gentager derfor: Vi er forvirrede! Sammen med hvem og hvordan skal vi forsvare os? Kan nogen i hovedstyrelsen hjælpe os?

Søren Funder Nielsen, Ole P. Bøystrup

Holstebro

Svar

Der er ingen grund til at blive forvirrede over, at foreningen centralt samarbejder med de lokale kredse om at løse opståede problemer - således også om aftaler, der ikke er i overensstemmelse med overenskomsten. Desuden er der flere måder at løse den konkrete sag på - det har foreningen centralt og kredsen drøftet og lagt en strategi for.

Jeg har derfor tillid til, at kredsen nok skal varetage jeres interesser. Det er aftalt med kredsen, at den som hidtil holder jer orienteret om det videre forløb i sagen.

Anni Herfort

formand for DLF