Debat

Nedsat tid

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

'Selv om jeg er på nedsat tid, arbejder jeg, som om jeg var på fuld tid. Jeg klarer aldrig fuld tid. Jeg bliver nødt til at indstille mig på at arbejde på nedsat tid resten af mit lærerliv'.

Dette ræsonnement høres stadig oftere i disse måneder, også fra stærke, rutinerede lærere, der af forskellige årsager er gået på nedsat tid. Med udsigt til at skulle leve med den nugældende arbejdstidsaftale indtil den 31. juli 2004 er der overhængende risiko for, at ønsker om nedsat arbejdstid vil brede sig blandt de mest undervisende lærere som en steppebrand. Kan man ligefrem forestille sig, at lærerne på denne måde stiltiende vil acceptere, hvad der i så fald må betegnes som en kolossal reallønsnedgang, intet andet? Og kan man forestille sig en fagforening, der kan acceptere en sådan udvikling?

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Niels Christian Sauer

medlem af DLF's hovedstyrelse

Powered by Labrador CMS