Karakterer
5   15

Tjek om din skole har klaret sig bedre eller dårligere end forventet

Var karakterne ved sommerens afgangseksamen højere eller lavere, end hvad man på forhånd kunne forvente? Det kan du nu få svar på.

Hvert år kan landets skoler se, om deres seneste afgangselever klarede folkeskolens afgangseksamen bedre, dårligere eller på niveau med, hvad man kunne have forventet ud fra deres socioøkonomiske baggrund.

Det kan de på baggrund af den såkaldte socioøkonomiske reference. En statistisk model, der bruger faktorer som elevernes køn, etniske oprindelse og forældrenes uddannelse og indkomst til at bestemme, hvordan eleverne forventes at klare sig ved prøverne.

Artiklen fortsætter under banneret

På uddannelsesstatistik.dk har Børne- og Undervisningsministeriet en grafisk fremstilling, hvor det er muligt at blive klogere på, hvordan sidste års afgangselever klarede sig samlet og i de enkelte prøvefag - alt sammen vurderet op imod, hvordan det statistisk kunne forventes på baggrund af elevernes sociale og økonomiske baggrund.

Folkeskolen.dk har nedenstående valgt en tilfældig skole. Her kan det ses, at eleverne fra Aulum-Hodsager Skole - der er placeret i Aulum midt mellem Herning og Holstebro - ved sommerens prøver samlet opnåede et karaktergennemsnit, der var signifikant højere end forventet. 

Tilføjet 27/10: Eksperter stiller spørgsmål ved beregningsmetoden for den socioøkonomiske reference og den konkrete rangliste. Se bl.a. disse artikler:


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ