Blog
2   7

Højtlæsning i udskolingen

Abonner på nyt om Janne Skovbjerg i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Skal vi læse for de store? Og hvis ja, hvad i alverden skal vi så læse?

Det kan være svært at finde den helt rigtige fortælling til udskolingen. Det kan også være svært at finde tiden til at læse op. 

På min skole kommer udskolingen kun på biblioteket hver 14. dag i en halv time. Derfor plejer jeg at prioritere benhårdt. Enten skal præsenteres for litteratur, eller også skal de have noget søgevejledning og lignende til projekter.

Oplæsning

Jeg plejer at læse op en gang om året - det er til jul. Her har jeg et par fortællinger at vælge imellem, som jeg synes er must haves i ethvert menneskes litteraturliv. 

Artiklen fortsætter under banneret

Udfordring

Udfordringen ved oplæsningen til de store er, at det er svært at finde historier i den rette længde, der kan fange dem. Der skal jo også være tid til at finde bøger til hjemlån.

Gys, gru og halloween

Der findes efterhånden mange gode gysernoveller, man kan læse op til halloween, men de fleste er til mellemtrinnet. 

Så faldt jeg over Kenneth Bøgh Andersen og Benni Bødkers gendigtning Grimm. Her finder vi de klassiske eventyr fra Brdr Grimm i en rå og gysende udgave. De er bestemt ikke for børn!

7. klasse

7. årgang er i gang med at analysere eventyr. De har arbejdet med Rødhætte. I dag læste jeg så Bødkers udgave op for dem på biblioteket. De var fuldstændig opslugte - og flere måtte lige synke en ekstra gang undervejs. Især da ulvens fortærring af bedstemor blev beskrevet.....

Læs op

Det er fedt at høre en god historie, hvad end den er fortalt eller læst op. Jeg vil opfordre jer til at skrive nogle gode oplæsningsfortællinger til udskolingen i kommentarfeltet, så vi sammen kan opbygge en god base.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

PLC-netværket er for ansatte og andre med interessere for skolernes pædagogiske læringscentre. I samarbejde med Pædagogisk LæringsCenterForening. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
622 andre er allerede tilmeldt