Debat
2   150

Er du livstræt og ikke smilende?

Det er et noget forstemmende studie at læse stillingsopslag indenfor skoleverden i disse år.

Er der nogen, der søger livstrætte og ikke-smilende lærere?

Det er et noget forstemmende studie at læse stillingsopslag indenfor skoleverden i disse år. Flosklerne står i kø med slidte og tomme ord og det kan som ansøger være svært at spore sig ind på, hvad det egentlig er for et job, man søger. For du skal snart alle vegne have mange bolde i luften, være forandringsparat, arbejde målrettet, have blik for dit eget potentiale og fortsæt selv gerne den uendelige og trættende liste.

Artiklen fortsætter under banneret

Et kig på en del aktuelle stillingsopslag indenfor skoleområdet vanskeliggør at afgøre, hvem der tager 1. pladsen for at få hele pladen fuld i Bullshit bingo. Der er godt nok kamp til stregen. Til trods herfor, så er det for mig at se Gentofte Skole, der løber med 1 pladsen.

Skal du arbejde på Gentofte Skole er det ikke nok, at du er dygtig og engageret. Du skal også være livsglad. Livsglad…. Det kan jo, om ikke efterlade en livstræt, så i hvert fald arbejdstræt…. Til gengæld får du dygtige kolleger, står der i opslaget.

Oveni det hele skal du være smilende. Altså smilende og livsglad, men det er også vigtigt, at du er positiv, har energi og drive og kan få øje på livets humoristiske øjeblikke. Her vil jeg gætte på, at du nok skal smile samtidig og være fuld af livsglæde. Og så har du selvfølgelig blik for dit eget pædagogiske og faglige udviklingspotentiale. Og Gentofte Skole er så generøs, at den eksplicit gerne vil medvirke til, at dit potentiale bliver sat i spil og bliver udfordret.

Jeg er sikker på, at de mange lærere, der virker i Folkeskolen i dag, godt ved hvad der ligger i at få sit fulde potentiale foldet ud i arbejdstiden. Men lad os nu ikke tage livsglæden fra nogen. Det er jo fredag.

Lad os i stedet lege lidt og slå bullshit filteret til og kigge lidt på antonymer med floskler hentet fra dette stillingsopslag, der i hvert fald har, om ikke hele bullshit bingo pladen fuld så i hvert fald tæt på.

Vupti så får vi dette opslag:

’Gentofte Skole søger to dårlige, uengagerede og livstrætte lærere. Er du energiforladt og arbejder du uden mål og med, så kan skolen hjælpe til at afvikle dit potentiale. Det er vigtigt, at du er negativ og ikke kan få øje på livets humoristiske øjeblikke. Du skal være afviklingsorienteret og uden blik for dit eget pædagogiske og faglige udviklingspotentiale. Du skal være fagligt uambitiøs på skolens og elevernes vegne og helst ikke være parat til at indgå i samarbejder. Vi kan til gengæld tilbyde dig uengagerede, asociale og dårlige kolleger’.

Når man læser stillingsopslag for tiden, får man næsten lyst til at tilføje: Såvel løn- som arbejdsforhold kræver en udpræget humoristisk sans. Og en gennemlæsning er aktuelle stillingsopslag kan efterlade en, hvis ikke livstræt, så måske en anelse arbejdstræt. Men det afhænger naturligvis af, om man formår at rette blikket mod livets humoristiske øjeblikke og er den livsglade type.

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.592 andre er allerede tilmeldt