Historie
0   8

Tag dine elever på tur i Danmarks historie med Prins Joachim

I dag og de næste fem onsdage løber udsendelsesrækken 'Prins Joachim fortæller' af stablen på DR K. Programrækken kommer rundt i alle afkroge af Danmarkshistorien, og forlaget Alinea stiller efter hver udsendelse gratis undervisningsmateriale til rådighed.

'Prins Joachim fortæller' har premiere i aften klokken 20:45 på DR K, og i løbet af de seks programmer kommer prinsen forbi, hvordan tro, magt, viden, lov, grænser og symboler har skabt det Danmark og de danskere, vi kender i dag.

Hver udsendelse tager udgangspunkt i en nutidig kontekst. I det første program om tro, starter Prins Joachim således rejsen hos konfirmanderne i Grenaa Kirke, mens afsnittet om demokrati tager udgangspunkt i Folketingets åbning.

Til hver udsendelse stiller forlaget Alinea gratis undervisningsmateriale til rådighed, så udsendelserne kan inddrages i undervisningen i historie og samfundsfag i folkeskolen.

"Da vi så udsendelserne, så vi, at Prins Joachim er en virkelig dygtig formidler. Én ting er at formidle godt til tv, men vi kunne se, at udsendelserne også kunne blive virkelig gode at bruge i undervisningsøjemed i grundskolen, hvis vi kunne få lov at klæde eleverne let på", siger faglig lead for kulturfag og praktiske-musiske fag hos Alinea Christian Sandby-Møller.

Artiklen fortsætter under banneret

"Det er ikke et krav, at man følger hele forløbet i kronologisk rækkefølge. Hvert afsnit udgør et miniforløb på 90 minutter, hvor man med udgangspunkt i det enkelte tema kommer rundt i forskellige historiske perioder".

Prinsen er medtilrettelægger på udsendelsesrækken, som Nordisk Film og instruktøren Anna von Lowzow står bag.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.358 andre er allerede tilmeldt