Tag dine elever på tur i Danmarks historie med Prins Joachim

I dag og de næste fem onsdage løber udsendelsesrækken 'Prins Joachim fortæller' af stablen på DR K. Programrækken kommer rundt i alle afkroge af Danmarkshistorien, og forlaget Alinea stiller efter hver udsendelse gratis undervisningsmateriale til rådighed.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

'Prins Joachim fortæller' har premiere i aften klokken 20:45 på DR K, og i løbet af de seks programmer kommer prinsen forbi, hvordan tro, magt, viden, lov, grænser og symboler har skabt det Danmark og de danskere, vi kender i dag.

Hver udsendelse tager udgangspunkt i en nutidig kontekst. I det første program om tro, starter Prins Joachim således rejsen hos konfirmanderne i Grenaa Kirke, mens afsnittet om demokrati tager udgangspunkt i Folketingets åbning.

Til hver udsendelse stiller forlaget Alinea gratis undervisningsmateriale til rådighed, så udsendelserne kan inddrages i undervisningen i historie og samfundsfag i folkeskolen.

Blog: Den gratis undervisning ligger og venter

"Da vi så udsendelserne, så vi, at Prins Joachim er en virkelig dygtig formidler. Én ting er at formidle godt til tv, men vi kunne se, at udsendelserne også kunne blive virkelig gode at bruge i undervisningsøjemed i grundskolen, hvis vi kunne få lov at klæde eleverne let på", siger faglig lead for kulturfag og praktiske-musiske fag hos Alinea Christian Sandby-Møller.

"Det er ikke et krav, at man følger hele forløbet i kronologisk rækkefølge. Hvert afsnit udgør et miniforløb på 90 minutter, hvor man med udgangspunkt i det enkelte tema kommer rundt i forskellige historiske perioder".

Prinsen er medtilrettelægger på udsendelsesrækken, som Nordisk Film og instruktøren Anna von Lowzow står bag.