Blog
0   6

There is a superman inside us all

Abonner på nyt om eTwinning i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Motorisk uro, dagdrømmeri, mistet overblik på en given opgave er noget, jeg fra tid til anden oplever hos mine elever, når jeg underviser på specialskolen Pilehaveskolen i Assens, men også noget jeg hører om fra kollegaer i grundskolen.

Det kunne derfor være interessant at lave et internationalt eTwinning-projekt, hvor fokus var på lette enkelte basisøvelser, hvis mål var at gøre eleverne mere undervisningsparate, uanset om de tilhørte grundskole- eller specialklasseregi. Sådan startede tankerne bag eTwinning-projektet “There is a superman inside us all”.

I samarbejde med Pilehaveskolens ergo/fys-team blev der udarbejdet enkelte, let tilgængelige basisøvelser med fokus på at styrke coremusklerne samt arbejde med elevernes arousal.

Artiklen fortsætter under banneret

Alle deltagende elever i projektet skulle hver skoledag i projektperioden, som forløb fra uge 34 til uge 41 i dette skoleår, lave øvelserne, som ville tage ca. 5 minutter at gennemføre.

 

Fysisk Aktivitet

At være fysisk aktiv og styrke vores muskler er noget vi alle har godt af. Gennem sport kan man komme af med ekstra energi eller opbygge ny energi, gennem sport kan man i en vis udstrækning lære at regulere sit energiniveau.

Som specialklasselærer oplever jeg elever, der rigtig gerne vil være fysisk aktive, men har store udfordringer ved at indgå i holdsport i deres fritid. At håndtere alle rammerne omkring holdsport: overblikket på banen, huske aftalt taktik med videre kan være en stor udfordring.

 

Individuel sportsgren

Derfor var det en oplagt mulighed at præsentere eleverne for en individuel sportsgren i forbindelse med projektet. Den danske ultra-triatlet Kristin Stengaard, som i sommer vandt bronze ved VM på ultra-triatlon distancen (11 km svømning, 560 km cykling, 126 km løb) indvilligede i at deltage og blev en stor del af projektet. Eleverne fik lov at stille hende online spørgsmål, der blev beregnet træningsmængde, løbehastighed, svømmedistance mv.

Kristin Stengaard kom også forbi Pilehaveskolen og holdt oplæg, hvor hun fortalte om vigtigheden af vedholdenhed og kontinuitet for at forbedre sine evner og at det gælder, uanset om det er sport, læsning eller indøvning af matematiske færdigheder. At vi alle kan bestemme, hvordan vores indre supermand skal være.

”There is a superman inside us all”-projektet havde stor international tilslutning, der var 23 deltagende klasser fra 12 forskellige lande. Ligeledes deltog enkelte børnehaver i projektet.

 

International samarbejdsplatform

eTwinningsportalen kan bruges til mange typer af projekter, dette er et eksempel på et projekt, der er mere baseret på vidensdeling end et typisk samarbejdsprojekt.

 

Se her en video om "There is a superman inside us all" projektet med elevudtalelser: 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Idrætsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.202 andre er allerede tilmeldt

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.591 andre er allerede tilmeldt