Blog
0   13

Zweimal - Den Tyske Ambassade i Danmark

Abonner på nyt om Tyskbloggen i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Inden for kort tid var jeg inviteret til to arrangementer af Den Tyske Ambassade.

Første arrangement

Infomationsmøde i forbindlese med det Dansk-Tyske Kulturelle Venskabsår 2020.

Det er første gang jeg besøger Den Tyske Ambassade i den imponerende bygning med den meget flotte udsigt på 12 sal, hvor informationsmødet blev holdt. Jeg mødte for første gang på den nye tyske ambassadør i Danmark Detlev Rünger, der åbnede mødet med en velkomsttale. Flere taler fulgte.

Artiklen fortsætter under banneret

Natonalmuseet præsenterrede deres store Tysklandsudstilling, der åbner her allerede i november natmus.dk/nyhed/nationalmuseet-saetter-fokus-paa-tyskland/

Den Tyske Ambassade i København og Goethe-Institut Dänemark præsenterde de 10 udvalgte projekter, der havde søgt støtte til projekter i forbindelse med venskabsåret. www.goethe.de/ins/dk/da/kul/dd2/21674786.html

Jeg kan ikke huske alle de ti projekter og ikke finde dem, men det handlede om musik, teater og andre kulturområder - Vi hørte en af projektdeltagerne spille et stykke klassisk musik, og vi så lidt af det begyndende arbejde på en animationsfilm, som Animationsværkstedet i Viborg har fået midler til.

Venskabsåret markeres med rigtig mange arrangementer rundt om i både Danmark og Tyskland.

 

Den anden anledning

The Day of German Unity Reception on October 8, 2019 at 18 hrs. at Axelborgsalen.

Som hvert år fejres genforeningsdagen mellem Øst- og Vesttyskland med en reception og her var jeg personligt inviteret med sammen med min mand. Det var meget højtideligt, og der var mange folk til receptionen, der blev holdt i Axelborgsalen i København.

Ambassadøren, Detlev Rünger, holdt en tale om temaet på engelsk, et sangkor stod på en trappe i rummet og sang. Derefter kvitterer også vores Erhvervsminister Simon Kollerup (S) med en flot tale. Og jeg skal nok love for jeg spærrede øjnene op - han holdt talen på flot og flydende tysk. Dyb respekt - det viser blot igen, igen at med engelsk kan man måske gøre sig forståelig, men med tysk som sproglig kompetence, kan man langt mere og har betydningsfulde ’strenge at spille på’, der giver både anerkendelse og pondus i en tysk-dansk relation på både det kulturelle og politiske plan.

TLFG

Jeg deltog begge gange sammen med Carl Kinze, der også var inviteret. Vi er begge helt sikkert inviteret, fordi vi er henholdsvis formand og næstformand i TLFG - Tysklærerforeningen for grundskolen. Vi var inviteret sammen med repræsentanter fra andre organisationer og netværk, der samarbejder med Den tyske Ambassade.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Tysk og fransknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for fagene. I samarbejde med Sproglærerforeningen, Tysklærerforeningen og Fransklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
899 andre er allerede tilmeldt