Blog
0   1

Pædagogikkens betydning

Abonner på nyt om Imperfectus i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Om pædagogernes manglende anerkendelse til trods for pædagogikkens betydning under børn og unges opvækst.

Pædagoger spiller en central rolle i vores samfund, hvor vi igennem vores profession fremmer børn og unges trivsel og udvikling. Vi er også med til at sikre fællesskaber, hvor børn og unge, også med forskellige baggrunde, kan fungere sammen uanset om det er i dagtilbuddet, børnehaven, indskolingen/SFO, fritidsklubben, ungdomsklubben, på gadeplan og på døgninstitutioner, så er vi tilstede og gør en forskel for rigtig mange.

Måske er mit indlæg snarere en kritik af os selv fordi det virker som om, at pædagoguddannelsen ikke rigtigt har kunnet tage ejerskab over det pædagogiske felt. Der har igennem tiden været flere forskellige pædagoguddannelser såsom klubpædagog, fritidspædagog, pædagog, socialpædagog, for så igen at genindføre socialpædagoguddannelsen. 

Artiklen fortsætter under banneret

Som pædagoger har vi måske heller ikke været dygtige nok til at tale vores sag som folkeskolelærerne, sygeplejerskerne og socialrådgiverne har.

1. januar 2007 trådte loven om uddannelsen til professionsbachelor som pædagog i kraft på baggrund af et politisk ønske.

Vi er på vej, men der er stadig et stykke vej!


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ