Debat

Feriekoloni med musik 2020, hvad har københavnske skolebørn brug for?

Københavns Lærerforening, som årligt afholder feriekolonier for 3000 københavnske skolebørn forskellige steder i Danmark, vil i sommeren 2020 som noget nyt tilbyde to musikkoloniuger. Kolonien er under planlægning og vi ønsker inputs til aktiviteter. Hvordan vil DU prioritere 25 timers musikaktivitet på en uge?

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Skal kolonien tage udgangspunkt i musikalsk udøvelse, skaben og forståelse samt Fælles Mål? Skal der være rytmetræning, sangtræning, sammenspil? Er der mest behov for at skabe en koloni, der introducerer musikglæde til elever, der oplever, at de ikke kan finde ud af musik og ikke kan synge eller skal kolonien være for de elever, der allerede spiller instrumenter, synger i kor og går på musikskole? Kan en musikkoloni arbejde med musik som en fællesskabsskabende aktivitet? Skal musikkolonien være et sted, hvor pigerne får mulighed for at komme frem? Skal der spilles musik, som børnene allerede kender og hører til daglig eller skal de præsenteres for musik, de netop ikke kender? Hvilke musikformidlere giver det mening at invitere ind som aftenaktivitet? Bør det være garvede musiklærere med mange år på bagen, der skal stå for aktiviteterne eller unge musiklærerstuderende, skal det være musikere eller musikpædagoger? Skal ungerne bygge deres egne instrumenter? Skal der spilles elektrisk? Skal der skabes musik med digitale værktøjer? Skal kolonien være for indskoling, mellemtrin eller udskoling, evt. blandet? Skal kolonien kun have elever fra den samme skole således, at skolen kan bruge kolonien i sit strategiske og pædagogiske arbejde? Skal kolonien være for børn og skoler i udsatte områder?

De to Koloniuger afholdes i ugerne 30 og 31 i 2020 på Skovboholm, der ligger naturskønt på Nordfalster. Eleverne afhentes mandag morgen på Valby st. og afleveres igen fredag eftermiddag.

På kolonien er der plads til 35 elever. Der vil være 5 voksne, der fungerer som pædagogiske medarbejdere samt 2 voksne til at stå for maden.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Kolonien består af 5 adskilte huse og der vil derfor være mulighed for at kunne afholde 5 samtidige workshops i mindre grupper. Vi forventer, at der vil være mulighed for 5 timers musikaktivitet hver dag. Herudover vil der være almindelige koloniaktiviteter som boldspil og andre lege, bål og snobrød, natløb, badning og kanosejlads, måske tur til Knuthenborg, fællessang, slikbod, godnatlæsning osv.

Der vil være et klaver. Adgang til øvrige instrumenter vil afhænge af aktiviteterne.

Kom med dit musiklærerinput fra hoften! Skriv kommentarer her eller send en mail til jesper.bullberger@gmail.com. Skriv også gerne, hvis du er interesseret i at blive en del af voksenteamet, kolonien aflønnes med ca. 4.000 kr. og herudover er der et tillæg for lærere, der er ansat i Københavns kommune.