Anmeldelse Ordblind/læsesvag
0   30

Nærmest genialt

OrdblindeLab rammer nogle nicher, der gør det yderst anvendeligt i skolesammenhæng.

OrdblindeLab

Fakta


Titel
OrdblindeLab


Et gratis abonnement giver adgang til: udtaletræner, Windows-klient og app til Android og iPhone med et begrænset antal transaktioner, som vil kunne ændres uden varsel. Der er også adgang til alle videoer om programmet CD-ord 9. Kontakt udgiver for priser for fuld adgang

Forlag
OrdblindeLab

OrdblindeLab.dk er et digitalt produkt, der kan være et supplement til ens studium, ens arbejde eller bare ens liv i et generelt perspektiv.

Artiklen fortsætter under banneret

OrdblindeLab.dk indeholder tre produkter: instruktionsvideoer, et tale til tekst-program og en udtaletræner. De tre produkter rammer alle ind i tre aktuelle nicher inden for ordblindeområdet, der hver især kræver ekstra arbejde for både eleverne og lærerne, hvis man ikke har OrdblindeLab.dk. Nicherne i sig selv gør materialet absolut interessant, aktuelt og meget anvendeligt i en skolehverdag.

Instruktionsvideoerne har et klart didaktisk sigte og er i deres form utrolig anvendelige for fagprofessionelle som læsevejledere og lærere, der arbejder med ordblinde elever. De gør de digitale hjælpemidler mere tilgængelige, anvendelige og brugbare, fordi de giver overblik over de mange forskellige platforme og styresystemer, der findes. Hvis videoerne er opdaterede, så læsevejlederne kontinuerligt kan se de aktuelle platforme, så er det nærmest genialt, da det kræver et stort overblik at holde sig opdateret med det sidste nye.

Det nye og interessante ved OrdblindeLabs tale til tekst-program – ”Tal til Windows” - er, at det kan diktere til alle programmer inklusive både engelsk og tysk. Dette har ikke tidligere været muligt, da tale til tekst kun har været tilgængeligt på Mac-computere, iPhone og Android.

Ordblinde elever, men i særdeleshed tosprogede elever, har i den grad brug for udtaletræning, som kan være svær at praktisere i daglig undervisning. Elever med manglende distinkt udtale kan i den grad anvende denne udtaletræning, så læreren eller andre ikke behøver at korrigere elevernes udtale kontinuerligt.

OrdblindeLab.dk skal anbefales, fordi produktet dækker et aktuelt behov inden for ordblindeområdet, som indtil nu ikke har været udfyldt med tilstrækkelige brugbare løsninger.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.259 andre er allerede tilmeldt

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.872 andre er allerede tilmeldt