Blog
0   3

Et indslag i kulturnatten

Abonner på nyt om Hjemkundskabslæreren i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Foreningen for Madkundskab var budt med som aktør v/Børne- og Undervisningsministeriets arrangement under Københavns Kulturnat, fredag den 11. Oktober 2019. Bæredygtighed var det overordnede tema.

Det Færøske Pakhus bød indenfor i varmen... Der var et væld af gode aktiviteter. Ministeriet havde fået trykt et smagspas, som børnene selv skulle personliggøre og udfylde, alt efter hvilke aktiviteter de gennemførte. 

Vi delte lokale med Københavns Madhus, hvor to unge kvindelige repræsentanter sørgede for røg i lokalet med blus og pander, til at producere fladbrød og årstidens grønt på. Ved siden af stod Dansk Tang. Her blev man blandt andet budt på den skønneste version af en tangsalat. Helt anderledes end den wakame vi ellers kender fra frostboksen... 

Hos os var der godt gang i biksen! Vi havde rigget an med en mosttromle, en æblehakker og en dispenser. HA! Der nåede aldrig rigtigt most i dispenseren, for der blev hakket, presset og drukket til den store guldmedalje! 70 kg. Mutzu-æbler blev presset i aftenens løb. Arbejdsgangen var ikke produktiv, men processen var tydelig. Den gav anledning til mange snakke. Og også med et konkurrenceincitament for flere af børnene, der nød udfordringen med at kunne spille med musklerne, når der skulle mostes...

Birgit stod også for udskænkningen af den varme hyldebærdrik med æbletern, som det medbragte bålkomfur sørgede for at varme godt, til alle de kolde, røde næser der trådte ind fra regnen. Mange, mange, mange folk fik gode og dejlige associationer til den forgangne barndom hos bedsteforældrene.

Artiklen fortsætter under banneret

Boden med knækbrød og brombærmarmelade vakte også begejstring.

Birgit, Benita, André og jeg var i omdrejninger hele aftenen. Der var mange gæster forbi, trods det dårlige vejr. Og begejstringen ville ingen ende tage... Det gør vi gerne igen!


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
741 andre er allerede tilmeldt