Blog
0   8

Beskikket censor - noget for dig?

Abonner på nyt om Folkeskolens religionsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Hvordan holder man sig ajour med faget? En af måderne er at blive beskikket censor.

Hvorfor et blogindlæg om beskikket censur i oktober? Plejer det ikke først at være hen mod april, man begynder at tænke på censorer?

Hvis man er lærer, der får meddelt udtræk med beskikket censur så jo. Men hvis du går med en beskikket censor i maven, er det nu, du skal til at handle.

Et lille fag

Vores fag er et lille fag. Vi er faget med den laveste linjefagsdækning, faget med meget få efteruddannelseskurser og faget, hvor linjeuddannede ofte bliver sendt op i udskolingen, efter faget er blevet et prøvefag.

Artiklen fortsætter under banneret

At holde sig ajour

En af måderne at holde sig ajour med faget er at blive beskikket censor. Jeg har selv været censor siden faget blev et prøvefag tilbage i 2007 og det har givet mig helt utrolig meget. Ikke i lønningsposen – men på den faglige front.

Det bedste ved jobbet er at komme rundt i landet en gang om året og møde dygtige, engagerede kollegaer og deres elever. Man får gode faglige diskussioner, møder nye måder at undervise på og ser mange nye produkter og kilder, man kan lade sig inspirere af i egen undervisning.

En gang om året møder man sine beskikkede kollegaer i kulturfagene til en kursusdag, hvor vi gennemgår prøvevejledningen og erfaringsudveksler om eget fag. På den konto har jeg efterhånden opbygget et uvurderligt netværk af kompetente kollegaer i det ganske land, som man kan trække på, hvis man har brug for sparring.

Hvad kræver det?

I prøveterminen skal man ud et sted i landet fire prøvedage. Der er noget vejledningsarbejde i tiden op til.

Som censor skal du kunne vejlede i faget og være god til at indgå i dialog. Du skal være hjælpsom og imødekommende.

Du skal have undervist i faget i 9. klasse indenfor de sidste tre år og din skoleleder skal skrive under på, du er egnet til opgaven.

Din skole skal betale dig almindelig løn og du får dækket hotel- og transport udgifter. Herudover får du et lille beløb til småudgifter og et beløb til kost.

I øjeblikket mangler der censorer til kristendomskundskab. Kunne det være noget for dig, kan du finde ansøgningsskemaet nedenfor.

https://www.uvm.dk/folkeskolen/folkeskolens-proever/censur-og-evaluering/for-censorer/hvordan-bliver-man-statsligt-beskikket-censor-i-folkeskolen

https://www.folkeskolen.dk/638801/at-vaere-beskikket-censor


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Religionsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
971 andre er allerede tilmeldt