Blog
0   14

Motionsdag bygger bro mellem skole og daginstitution

Abonner på nyt om Folkeskolens idrætsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

På vores skole er det efterhånden blevet en tradition, at de ældste børn i områdets daginstitutioner bliver inviteret med til vores motionsdag. Her oplever kommende skolebørn aktiviteter på tværs af kendte og fremtidige pædagoger.

Foto: Privat

 

Aarhus kommune er én af de 19 kommuner, som afviger fra normalen. Her starter eleverne først i skole til august modsat de mange kommuner med før-sfo start eller rullende skolestart.

Derfor er det omend endnu mere vigtigt, at skolerne og daginstitutionerne samarbejder om fælles aktiviteter. Motionsdagen er én af mange dage, hvor kommende skolebørn kan besøge skolen og få en oplevelse af deres kommende sammenhæng.

Artiklen fortsætter under banneret

I år havde skolens pædagoger opstillet en slags forhindringsbane på skolens udegræsareal. Her stødte de kommende skolebørn på en udfordring og ikke blot et besøg.

På den måde blev en støttende og hjælpende hånd fra en ukendt voksen en anelse mere legal i de kommende elevers øjne.

At være aktiv og decideret afhængig af en voksen hånd ved særlige forhindringer var godt tænkt, og en hjælpsom måde at få børnehavebørnene i kontakt med SFO personalet.

 

Små vigtige oplevelser

At få blot et brudstykke af det samlede billede kan være meget stressreducerende for en del børn.

Forleden aften skulle min egen datter til børnefødselsdag i trampolinparken Rush, og ved puttetid ytrede hun en del usikkerhed vedrørende projektet, da hun ikke kendte stedet.

Vi satte os op i sengen og så en video fra stedet, og det gav ro.

På samme vis kan enkelte oplevelser og erfaringer fra et sted give en oplevelse af gode voksne, gode elever og en behagelig sammenhæng generelt.

Derfor er flere af disse samarbejdsøvelser skole og børnehave imellem vigtige, da de knytter bånd frem mod en altafgørende god start for de nye små.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Idrætsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.134 andre er allerede tilmeldt