Debat
0   6

Det gode indhold på sociale medier

Hvordan laves godt indhold på SoMe og video?

Mit navn er Michael og jeg er uddannet i IT og læring hos Aalborg Universitet.

Forleden var jeg ude at undervise 30 mennesker i sociale medier. Jeg var blevet inviteret af Google Succes Online, som er sponseret af en række organisationer, men det er ikke det vigtige her. I forbindelse med undervisningen fik jeg spørgsmålet om, hvad der skal til for at lave godt indhold til sociale medier. Her svarede jeg ganske enkelt, at det handler om at lave det gode indhold. Så indholdet skal altså være godt med streg under godt.

Hvad karakteriserer så det gode indhold? 

Til mit oplæg, hvor jeg benytter mig af både instruktivisme og konstruktivisme, fortæller jeg at det gode indhold er karakteriseret ved at være unikt, originalt, velskrevet og velovervejet. Overvej hvilket budskab du vil kommunikere med dit indhold og få eventuelt andre til at læse det igennem og lyt til deres mening. Feedback er vigtigt i forhold til at skabe engagerende indhold, som alle kan forstå. Computerspil som World of Warcraft blev ikke bygget på en dag, men har været en iterativ proces med mange rettelser og tilføjelser. 

Artiklen fortsætter under banneret

I forbindelse med undervisningen bliver jeg spurgt, hvad for noget udstyr som er godt til videoindhold.

Videoindhold

Mit svar til, hvad for noget hardware, der skal til for at lave videoindhold, kan findes på Beruf bloggen. Her er ligeledes angivet, hvorfor videoindhold måske er det bedste indhold. Med forbehold for, at der tages hensyn til, hvilket fagområde, der er tale om.

Her står der blandt andet at en smartphone er rigeligt, men det er vigtigt med en ekstern mikrofon. Gerne en som ikke er den allerbilligste.

Så sørg for at have en mikrofon til din smartphone. På den måde er du på den sikre side, da lyd er alfa omega når der skal laves video.

Et kamerastativ er også rigtig godt. Enten en til gulv eller til bord. Der er mange at vælge imellem. Selv har jeg tidligere bare brugt en billig en i størrelsen 178cm fra nettet.

Husk også en holder til din smartphone, så den kan monteres på dit kamerastativ.

Opsummering

  • Det gode indhold er karakteriseret ved at være unikt, originalt, velskrevet og velovervejet.
  • Videoindhold måske er det bedste indhold fordi det er mere engagerende.
  • Brug en god smartphone, mikrofon, kamerastativ og smartphoneholder til kamerastativet

Tak fordi du læste med. Jeg håber du er blevet inspireret til at lave godt indhold. Jeg har vedhæftet mine slides, så du kan lære mere om hvad der virker på sociale medier.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.870 andre er allerede tilmeldt