Børneliv
2   11

SF vil minde kommunerne om, at elever skal have tid til frokost

Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) bør minde kommunerne om, at landets folkeskoleelever skal have tid til at spise deres frokost i ro og mag, lyder det fra SF’s undervisningsordfører, Jacob Mark.

Nogle skoler har efter folkeskolereformen været så pressede af at få skemaet til at hænge sammen med både nye fag og flere timer, at det er gået ud over elevernes frokostpause.

Ofte er spisepausen så kort, at elever senere på dagen vender hjem fra skole med madpakker, der til forældrenes frustration hverken er halvt eller helt fortæret.

Artiklen fortsætter under banneret

Sådan lyder det fra SF's undervisningsordfører, Jacob Mark, der nu har rejst sagen over for børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S).

"Jeg kan godt forstå, at skolerne synes, det hele har været presset, men nu er vi kommet så langt, at jeg mener, at de også skal sørge for det her. Derfor mener jeg, at det vil være en rigtig god idé, hvis ministeren med et hyrdebrev til kommunerne indskærper, at skolerne skal afsætte tilstrækkeligt tid til, at eleverne kan nå at spise deres frokost, når de er i skole", siger Jacob Mark.

Kontaktet af forældre

Hans opfordring til ministeren kommer efter, at en række forældre med børn på forskellige sjællandske folkeskoler har kontaktet ham og berettet om skoler, hvor eleverne ikke har tid nok til at spise deres frokost.

"Jeg vil jo ikke blande mig i, hvordan den enkelte skole drives, men jeg synes altså, at børnene skal have frihed til at spise deres frokost i ro og mag. Faktisk tror jeg, at det kan være noget af det, der gør, at børn ikke bliver så pressede i løbet af en dag, at der er de der pauser med en voksen, hvor man har tid til både at spise og snakke", siger Jacob Mark.

Blandt de frustrerede forældre er Linda Kammersgaard fra Næstved, hvis søn på daværende tidspunkt gik i 2. klasse:

"De får ikke spist, når først de løber rundt"

"Min søn når ofte kun at spise en snackpeberfrugt eller noget i den stil. Han kan simpelthen ikke nå at spise mere, før han og de andre skal ud. Så får de at vide, at de kan tage resten af maden med ud. Men de får jo ikke spist, når de først løber rundt", sagde Linda Kammersgaard til TV2 Øst i december sidste år.

Med henvisning til udtalelserne fra blandt andre Linda Kammersgaard har Jacob Mark stillet spørgsmål i Folketinget til undervisningsministeren, om hvorvidt hun vil indskærpe budskabet ved evt. at sende et hyrdebrev til kommunerne. Ministeren har endnu ikke svaret.

Fødevarestyrelsen anbefaler, at der er 30 minutter til at indtage frokosten.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
826 andre er allerede tilmeldt