Blog
0   7

Endnu en positiv betydning af at være flersproget. Alle sprog er hjertesprog og nabosprog - hvis vi vil det sådan.

Abonner på nyt om Franskbloggen i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Også for en kronprins har det stor betydning at være flersproget.

I den nye læseplan for franskfaget står der bl.a. følgende i afsnittet om fagets identitet på side 24 i faghæftet ( emu.dk - fransk)

"Kulturelt er Danmark og Frankrig forbundne gennem europæisk historie. Faget fransk åbner op for en stor del af verden, da sproget tales og anvendes af mennesker i mange lande. Fransk, dansk og engelsk sprog har en stor fællesmængde, når det gælder ordforråd. Sprogenes beslægtethed gør det muligt at gætte sig til betydningen af mange ord og udtryk, hvilket hurtigt åbner op for aktiv brug af sproget gennem leg, opgaver og kreativ udforskning".

Denne tilgang til sprogs indbyrdes forbundethed som en døråbner til elevers sproglige og interkulturelle læring understøttes så præcist i disse dage i forbindelse med det danske erhvervsfremstød i Frankrig.

https://www.dr.dk/nyheder/udland/kronprinsen-i-sit-andet-hjem-frankrig-selvfoelgelig-kommer-der-masser-af-gode-minder

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Tysk og fransknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for fagene. I samarbejde med Sproglærerforeningen, Tysklærerforeningen og Fransklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.039 andre er allerede tilmeldt