Blog
0   4

Et kig på Rytme i kunst

Abonner på nyt om Thits Kunstneri i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Mit ældste hold (6.-8.kl.) har været igang med at kigge på rytme i billedkunsten.

Til at starte med kiggede vi på rytmer i billedkunsten. Gentagelser om man vil. 

Alle elever var på forhånd bekendt med begrebet positiv og negativ figur. Jeg lagde op til at de stencils de fabrikerede skulle skæres ud på en måde, hvor de både havde den positive og den negative figur til rådighed efterfølgende. Det er dog ikke nødvendigt, men jeg ville gerne lade dem erfare selv, hvilken der er nemmest at tegne efter. 

Eleverne skulle designe en stencil i 2 størrelser, nogen udvidede det til 3 størrelser. De skulle bruge energi på, at få dem til at ligne hinanden mest muligt. Det var et must, at det skulle være noget man kunne genkende - jeg brugte en mobil som eksempel på en dårligt fungerende stencil, da den blot ville ende som en klods. Det skulle også samtidig være noget, der betød noget for dem. Så vi fik flettet lidt symbolværdi ind i snakken også. 

Eleverne fabrikerede stencils og testede dem grundigt og nogen af dem lavede deres stencil om et par gange, så den blev mere genkendelig ved optegningen. Der blev lavet palmer, kopper, planeter, mikrofonstativer, kageruller osv. 

Artiklen fortsætter under banneret

Efterfølgende fik eleverne et kvadratisk papir (karton) skåret af A3. De skulle overveje placeringen af deres stencils og herefter tegne dem på, med overlapninger. Og hele tiden have fokus på at skabe rytme og balance i billedet. 

De tegnede op med fine liners og herefter farvelagde de med akvarel. Jeg lod det være valgfrit hvilken farveholding de ønskede, men havde løbende mange samtaler om kontrastfarver, nabofarver og akkromatiske farver. 

Det blev et langt mere interessant forløb end jeg først tænkte og eleverne var vilde med det. 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Billedkunstnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med foreningen Danmarks billedkunstlærere.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.659 andre er allerede tilmeldt